Bezoek deze winterevenementen in Stubai

De Stubai Vallei biedt wintersport en culinaire specialiteiten aan op hoog niveau. Hiervan kan genoten worden tijdens de vele evenementen die ook deze winter weer in de sneeuw worden georganiseerd. Voor de tweede keer komt het FIS Slopestyle Freeski World Cup naar de Stubai Gletsjer, wandelliefhebbers kunnen genieten van winterse nachtwandelingen en de ski-instructeurs van Stubai laten hun vaardigheden zien tijdens nachtelijke skishows. Genoeg te zien en te beleven deze winter in Stubai!

Start van het winterseizoen

Het start van het seizoen bij de Stubai Gletsjer is al reden voor een feestje op zich. Daarom is het Ski Oktoberfest op 13 en 14 oktober 2018 in het Eisgrat Summit Station perfect getimed. De Snowpark Stubai Zoo opent een week hierna officieel haar deuren. Tijdens de tiende verjaardag van het Stubai Premiere evenement van 19 tot 21 oktober 2018 zijn alle freestyle skiërs en snowboarders uitgenodigd om de gloednieuwe opstelling van het snowpark uitvoerig te testen en daarna de opening van het seizoen mee te vieren.

De FIS Freeski Wereldkampioenschappen worden alweer voor de tweede keer op rij gehouden. Van 20 tot en met 22 november 2018 is de Stubai Gletsjer de eerste locatie in Europa voor het Wereldkampioenschap waar de Slopestyle Freeski Superstars hun kunsten kunnen laten zien.

 

Lees ook dit artikel: Vier de zomer in de Stubai Vallei

 

Kleurrijke nachten in het Schlick 2000 Skiing Centre

Het seizoen van Schlick 2000 Skiing Centre in Fulpmes begint op 8 december met een Winter Warm-up evenement in het Kreuzjoch Summit Station. Vanaf 26 december vindt er elke woensdag een Ski Night Show plaats. De Stubai Ski School en het Schlick 2000 Ski Centre presenteren de piste op een kleurrijke manier onder het motto ‘Night of Colours’. De avond wordt met een nachtelijke rodelbaantocht afgesloten. Meer mogelijkheden om te feesten en dansen op de laatste winterse hits zijn de LIFE Radio Winter Tour op 10 februari, het Ö3 Snow Cat evenement op 17 maart en de huttenfeesten die elke zondag worden gehouden in het Schlick 2000 Skiing Centre vanaf maart 2019.

Rodelfans ontmoeten elkaar bij het Elferbahnen resort

Drie lange, natuurlijke rodelbanen kunnen uitgebreid worden getest in Stubaital’s beste rodelbaangebied, de Elfer in Neustift, tijdens het 4e Rodelbaan Testival op 12 januari 2019. Deze dag draait om allerlei winterse activiteiten: rodelbanen van verschillende producenten uit Oostenrijk, Duitsland en Italië kunnen gratis worden getest, geweldige prijzen kunnen worden gewonnen en interessante innovaties worden gepresenteerd in de Exhibitor Area van het Elferbahnen Valley Station.

Winterse nachtwandelingen in het Klaus Äuele Natur Aktiv Park

Door met sneeuw bedekte landschappen struinen en genieten van de stilte met als enige geluid de sneeuw krakend onder je voeten – voor veel bezoekers is dit wat winterse wandelingen zo fascinerend maakt. ’s Nachts is deze ervaring zelfs nog intenser. Op 10 en 24 januari 2019 kun je in het Nature Active Park Klaus Äuele de wandelpaden ontdekken door middel van fakkelwandeltochten met gidsbegeleiding, een kunstenaar fantastische ijssculpturen zien creëren, luisteren naar bandjes die traditionele muziek spelen, schaatsen op natuurlijke ijsbanen, curling proberen, een avontuurlijke huskysledetocht meemaken en jezelf verwennen met culinaire lekkernijen van de vele verschillende etenskraampjes.

 

 

De tour start om 19:30 uur en gratis pendelbussen rijden regelmatig van Schönenberg naar het evenementterrein en terug.

Lokale muziek en spectaculaire nachtelijke ski shows in Neustift

De koude wintertemperaturen zullen geen probleem zijn wanneer je de vijf Winter Open Air evenementen in Neustift bijwoont – met dank aan de hotte muziekoptredens door verschillende live bands en warme lokale lekkernijen uit het Stubaital. Het Winter Open Air serie openingsevenement met après-ski vindt op hetzelfde moment plaats als de eerste Ski Night Show van de Stubai Glacier Ski School, namelijk op 15 januari 2019. Dit betekent dat het skigebied op de Sonnenbergbahn in Neustift’s Milders geheel in het teken zal staan van muziek voordat de groep ski-instructeurs een spectaculaire show neer zullen zetten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.