Dit is de reden waarom Eindhoven Airport minder vluchten heeft in 2019

Eindhoven Airport heeft besloten om de groei in het aantal vliegbewegingen voor 2019 te matigen. De toegestane groei in 2019 tot maximaal 43.000 vliegbewegingen wordt door de luchthaven gematigd tot naar schatting 41.000. Het groeipercentage ten opzichte van 2018 wordt daarmee ongeveer gehalveerd ten opzichte van de toegestane groei (5% groei versus zo’n 10% toegestaan). Pas in 2020 zal het maximaal aantal toegestane vliegbewegingen van 43.000 worden bereikt.

Eindhoven Airport

De Proefcasus

In het derde kwartaal werd de analysefase afgerond van het traject ‘Eindhoven Airport na 2019’. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kondigde aan te starten met de Proefcasus. Het doel van de Proefcasus is om op innovatieve wijze via participatie en overleg met de omgeving, tot het best haalbare advies te komen over de ontwikkeling van Eindhoven Airport tot een toekomstbestendige en duurzame luchthaven in een gezonde leefomgeving. Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport NV:

“We nemen de Proefcasus buitengewoon serieus en zijn blij met het innovatieve karakter ervan.”

We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en zijn daardoor een volwassen luchthaven geworden die de Brainport regio kan faciliteren. Maar groei is geen doel op zich. Het is tijd om ons meer te gaan richten op kwaliteit, de balans met de omgeving en een hierbij passende gecontroleerde ontwikkeling. We geven met de beslissing van groeimatiging een duidelijk signaal af dat we dit proces alle kansen en ruimte geven.” Meijs vervolgt: “We realiseren ons ook dat hiervoor tijd nodig is en willen het proces niet onnodig onder spanning zetten door al in 2019 de grenzen van de maximaal toegestane capaciteit te bereiken. Dat gebeurt nu pas in 2020.”

 

 

Druk derde kwartaal

De cijfers in het derde kwartaal zijn geheel volgens verwachting. De gerealiseerde passagiersgroei over de periode 1 juli 2018 t/m 30 september 2018 is 10%. In die periode maakten 1.856.389 passagiers gebruik van de luchthaven, 177.674 passagiers meer dan in dezelfde periode in 2017. De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen, een toename van de bezettingsgraad per vlucht en meer bestemmingen. De bezettingsgraad in het derde kwartaal was gemiddeld 165,9 passagiers per vliegtuig ten opzichte van 162,2 in dezelfde periode in 2017. De groei in aantal vliegbewegingen in deze periode was 8%, 11.184 vliegbewegingen tegenover 10.349 vliegbewegingen in 2017.

 

 

Over geheel 2018 verwacht Eindhoven Airport een groei van 10% te gaan realiseren tot 6,2 miljoen passagiers (2017: 5,7 miljoen passagiers). De drukste dag ooit was 9 september 2018 met 22.718 passagiers (aankomend en vertrekkend).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.