Hier moet je op letten als je naar Vietnam reist

Vietnam is een veelzijdig land met prachtige landschappen, uitnodigende stranden en bruisende steden. Het is en blijft een populaire bestemming onder backpackers en het wordt ook steeds populairder bij families. Wij hebben voor jou de mooiste bezienswaardigheden tips voor Vietnam verzameld. Maar voordat je onvergetelijke reis naar Vietnam kan beginnen, heb je eerst een visum nodig.

Vietnam. Foto Fred van van Eijk

Heb je binnenkort een reis naar Vietnam op de planning staan? Dan moet je in het bezit zijn van een visum of een e-visum, zoals je in steeds meer Aziatische landen nodig hebt. In 2018 heeft de overheid van Vietnam ook een elektronisch visum, ofwel e-visum, geïntroduceerd. Daarmee wordt het nog eenvoudiger voor Nederlandse of Belgische reizigers om een bezoek te brengen aan Vietnam.

Hier moet je op letten als je naar Vietnam reist

Als je een reiziger bent met de Nederlandse nationaliteit heb je een visum nodig voor Vietnam. Ook moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Zonder deze 2 vereisten mag je het land niet in. In januari 2018 heeft de Vietnamese overheid het elektronisch e-visum geïntroduceerd, het ‘Vietnam eVisa’. Dit visum kan je volledig en gemakkelijk digitaal aanvragen. Je ontvangt je visum dan eenvoudig via email. Als je een reiziger bent met de Belgische nationaliteit kom je helaas (nog) niet in aanmerking voor een Vietnam eVisa. Je kunt dan beter contact opnemen met E-visums.nl voor het aanvragen van een regulier Vietnam visum.

 

 

Visum on arrival

Als je al eerder in Vietnam bent geweest, ben je misschien wel bekend met het visum on arrival. De Vietnamese Ambassade in Nederland raadt dit sterk af voor Nederlandse reizigers, sinds de komst van het e-visum in 2018. Er is een kans dat je je reis niet voort mag zetten want, de ambassade kan namelijk niet langer garanderen dat reizigers met het visum on arrival zonder problemen langs de paspoortcontrole komen.

 

 

Het is belangrijk om te weten dat veel visumbureaus zeggen het visum voor Vietnam voor jou te kunnen regelen. Dit betreft echter alleen de approval letter voor het visum on arrival. Hiermee beschik je niet over het e-visum voor Vietnam en moet je bij aankomst in Vietnam alsnog het visum on arrival aanschaffen. Let hier dus goed op en vraag vandaag nog je Vietnam eVisa aan.

Bekijk de rijstvelden in Vietnam maar vraag wel het juiste visum aan. Foto Kimber Kox

Bekijk de rijstvelden in Vietnam maar vraag wel het juiste visum aan. Foto Kimber Kox

Vietnam eVisa online aanvragen

Je kunt een visum voor Vietnam gemakkelijk online aanvragen. Op de website vul je in het Nederlands een aanvraagformulier in. Je voegt een pasfoto en paspoort foto toe vanaf je computer. Nadat je het formulier hebt ingevuld controleer je de aanvraag nog een keer en voldoe je de betaling. Je betaalt veilig en gemakkelijk via iDEAL. Als er geen fouten in je aanvraag zitten ontvang je het digitale visum binnen 72 uur via e-mail. Je e-visum is 30 dagen geldig vanaf de 1e dag dat je Vietnam binnenkomt. Op uiterlijk de 30e dag dien je Vietnam te verlaten.

Wij raden je aan om het visum van te voren aan te vragen. Dat scheelt je niet alleen tijd in vergelijking met de aanvraag op bijvoorbeeld het vliegveld van Hanoi. Je betaalt ook een lage prijs voor je Vietnam eVisa van €39,95.

Reizen met kinderen naar Vietnam

Vietnam staat bekend als een gastvrij land. Dat merk je als volwassene en een kind zal zich helemaal welkom voelen. Vietnamezen houden van buitenlandse kinderen. Ze zullen je kinderen willen aanraken en er vol lof over zijn. De leukste bezienswaardigheden in Vietnam voor gezinnen met kinderen zijn een bezoek aan Ho Chi Minh Stad, de Mekong Delta en Nha Trang.

Wel moet je er rekening mee houden dat je met een paar extra regels te maken hebt als je met minderjarige kinderen reist.

 • Kinderen moeten beschikken over een eigen reisdocument
 • Kinderen mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders
 • Daarnaast kan je een uitgebreide controle verwachten van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Dit is om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen.

   

   

   

  Comments are closed.