Hier moet je heen deze herfstvakantie

Waar geniet jij deze herfst van je vakantie? Mecklenburg-Vorpommern is een prachtige fotogenieke bestemming net over de grens. In LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht komen de dromen van je kinderen tot leven. Voor een actieve vakantie en heerlijk nazomers weer moet je deze herfst in Turkije zijn. Het is de ideale bestemming waar je geniet van zowel natuur als cultuur.

Rijd in een mum van tijd naar Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern ligt op steenworp afstand van de Nederlandse grens. Het is de ideale bestemming om op het strand uit te waaien tijdens een herfstwandeling. Mecklenburg-Vorpommern is ook een toffe bestemming als je van fotografie houdt. Aan de Oostzee liggen charmante badplaatsen met bijzonder erfgoed, zoals de promenades waar keizerlijke badgasten in de 19e eeuw hun vakantie vierden. Of de historische Seebrücken, oftwel pieren. Het is ook een populaire locatie voor evenementen. Op 12 oktober 2018 maken zandkunstenaars hun opwachting voor de ‘Sandmalerei auf der Seebrücke’. Hier vind je 7 fototips voor je bezoek aan Mecklenburg-Vorpommern.

 

 

Neem je kinderen mee naar het LEGO paradijs

De Jaarbeurs in Utrecht wordt deze herfstvakantie omgebouwd tot een waar LEGO paradijs. De talloze spannende activiteiten garanderen een onvergetelijke dag. Leer computer-coderen en wek je eigen robot tot leven, ga naar een optreden van de LEGO Friends Girls, spot de treinbaan van maar liefst 4 kilometer lang, doe mee aan het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen of doe auditie voor een stemrol in The LEGO Movie 2. Ga op de foto met het levensgrote Star Wars beeld, kart op het Go Kart Racing circuit en beklim de interactieve klimmuur. Er is zoveel keus dat je je geen seconde zult vervelen. Er zijn 5,8 miljoen LEGO stenen om mee te spelen en het is niet voor niets het grootste LEGO evenement ter wereld. LEGO World 2018 vindt plaats van 18 tot en met 24 oktober 2018. Lees hier hoe je aan kaarten komt.

Geniet van de nazomer in Turkije

Zoek de zon op voordat de winter begint. Turkije is een populaire bestemming in de herfst, zo bleek ook afgelopen maand op de 50 PlusBeurs in de Jaarbeurs. Het milde klimaat van Turkije maakt de herfstmaanden bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie om de culturele rijkdom en indrukwekkende natuur van het land te ontdekken. Er zijn meerdaagse routes zoals de ‘Sultans Trail’ en ‘St-Paul Trail’ die je te voet, te paard of met de fiets kunt afleggen. De trails voeren langs nationale parken en diverse locaties die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Istanboel is de ideale citytrip bestemming met zijn talloze culturele bezienswaardigheden en boeiende mix van oost & west. Maak kennis met de Turkse keuken, ontspan in een authentieke hammam en bezoek highlights zoals de Blauwe Moskee. Wees je er van bewust dat je het zonnige land alleen inkomt met een zogenaamd e-visum. Je kunt dit zogenaamde e-visum voor Turkije eenvoudig online aanvragen bij Turkijevisumaanvragen.nl. Ontdek hier alle toeristische tips voor Turkije.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.