Beleef het historische eetcultuur in het Zuiderzeemuseum

Tijdens de aankomende editie van de Dutch Design Week van 20 t/m 28 oktober, presenteert het Zuiderzeemuseum de uitbreiding van het onlangs gelanceerde ZuiderzeeFood. Aan het palet van dit unieke eetconcept zijn Zuiderzeekoffie en Polderwafels toegevoegd.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe concepten door designstudio Foodcurators staat de eetcultuur uit de vroegere Zuiderzee-regio centraal. ZuiderzeeFood laat zien dat erfgoed ook nu nog actueel en relevant is. Het Zuiderzeemuseum presenteerde in april met Foodcurators nieuwe interpretaties van vergeten smaken en recepten.

 

 

Multicooking

De Polderwafel is een zoet gebakje, een nieuwe interpretatie van de aardappel, hoeksteen van de Nederlandse keuken. De voltooiing van de Afsluitdijk in 1932 heeft geleid tot grote inpolderingen in het Zuiderzeegebied, die ook nu nog worden gebruikt voor de aardappelteelt. Rond de Zuiderzee werd spaarzaam met energie omgegaan en ging het koken vaak samen met andere zaken in de huishouding.

 

 

Op basis hiervan is Zuiderzeekoffie ontwikkeld: slow coffee, gezet met moderne zettechnieken op basis van de gebruiken van vroeger. Hiervoor werkt Foodcurators samen met de specialisten op het gebied van slow coffee, Koffiebranderij Mocca d’Or (sinds 1930). Ter gelegenheid van de presentatie van deze aanvulling op ZuiderzeeFood geeft Niels te Vaanhold, barista bij Mocca d’Or én de beste koffieproever van Nederland, diverse koffieworkshops in de koffiebar op de Dutch Design Week.Na de presentatie op de Dutch Design Week is de Zuiderzeekoffie en de Polderwafel in de weekenden en vakanties verkrijgbaar bij het Zuiderzeemuseum.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.