Bangkok, Londen en Parijs staan bovenaan de Mastercard Global Destination Cities Index 2018

Internationaal toerisme is en blijft belangrijk: het verlegt grenzen, verbreedt horizonnen en geeft steden over de hele wereld een economische impuls. De 10e editie van Mastercard’s Global Destination Cities Index onthult de meest toonaangevende steden van dit jaar: Bangkok, Londen en Parijs.

Steden die duidelijk het belang onderstrepen van een goede infrastructuur, zakelijke en toeristische trekpleisters en een sterke lokale cultuur. De Mastercard Global Destination Cities Index onderzocht dit jaar een recordaantal van 162 wereldsteden.

Top van wereldwijde stedelijke bestemmingen

De bloeiende wereldeconomie zorgde in 2017 voor een groeiend aantal overnachtingen van buitenlandse bezoekers in alle top-10 steden, met uitzondering van Seoul. De prognoses voor 2018 laten over de hele linie groei zien, waarbij voor Istanbul de sterkste stijging van het aantal bezoekers wordt verwacht. Met ruwweg 20 miljoen buitenlandse bezoekers die overnachten, voert Bangkok ook dit jaar de lijst aan, en gezien de stevige groeiverwachting van 9,6 procent voor 2018 zal de stad ook bovenaan de lijst blijven. Bezoekers verblijven gemiddeld 4,7 nachten in Bangkok en geven 173 dollar per dag uit.

 

 

Top 10 naar bestedingen

Niet alle steden zijn gelijk als het aankomt op de bedragen die bezoekers lokaal besteden. Dubai blijft de
lijst aanvoeren met een gemiddelde van maar liefst 537 dollar per dag. De stad wordt in de top-10 vergezeld van nieuwkomers Makkah (Saudi-Arabië), op plaats 2, en Palma de Mallorca (Spanje) en Phuket (Thailand). Van de meest bezochte steden heeft Istanbul de laagste uitgaven per dag, met gemiddeld 108 dollar. Amsterdam staat op plek 23; in onze hoofdstad verblijven bezoekers gemiddeld 2,2 nachten en geven zij gemiddeld 242 dollar per dag uit.

Top naar bestedingen

“Internationaal reisverkeer is voor veel stedelijke economieën van cruciaal belang; het verrijkt de levens van zowel bewoners als toeristen,” zegt Miguel Gamiño Jr., Executive Vice President Global Cities van Mastercard. “Steden moeten innoveren om bezoekers zowel een memorabele als een authentieke ervaring te kunnen bieden. We werken nauw samen met steden over de hele wereld om ze te laten zien welke kennis en technologieën ze nodig hebben om toeristen aan te trekken en te faciliteren, en daarbij te behouden wat hun stad zo bijzonder maakt.”

 

 

Of mensen nu om zakelijke of privéredenen een stad bezoeken, Mastercard werkt samen met een breed scala aan partners, waaronder toeristische organisaties, stedenbouwkundigen, banken en middenstands- en horeca-organisaties. Doelen zijn:

  • Identificeren en aanpakken van stedelijke uitdagingen met schaalbare oplossingen op het gebied
    van digitale technologie en economische ontwikkeling. Mastercard presenteerde onlangs City Possible, een mondiaal platform voor steden, onderzoeksinstellingen en organisaties in de private sector dat zich toelegt op de gezamenlijke aanpak van gemeenschappelijke uitdagingen.
  • Vereenvoudigde toegang tot stedelijke kerndiensten, zoals openbaar vervoer. Zo kunnen bezoekers
    en bewoners in meer dan 100 steden met hun bestaande contactloze Maestro betaalpas of Mastercard betalen voor tram, trein, metro en bus.
  • Mensen helpen om zorgeloos te reizen: zorgeloze planning, voorzieningen en verbindingen op de
    plaats van bestemming en probleemloze kaartacceptatie op miljoenen locaties overal ter wereld.
  • Unieke restaurant-, entertainment- en shoppingervaringen bieden in 42 Priceless Cities over de hele wereld, waaronder Bangkok, Londen, Parijs en de andere steden in de Index.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.