The Merchant House op Independent Brussels

Independent Brussels 2018 – kunstbeurs, tentoonstelling en platform voor curatoren ineen zetelt van 8 tot en met 11 november in het Brusselse Vanderborghtgebouw, toonbeeld van architecturaal modernisme. Als bevlogen deelnemer aan deze jonge, kritische art fair concentreert TMH zich op de relatie tussen het hedendaagse kunstwerk en performance kunst. Werken van Pino Pinelli en twee jonge kunstenaars, Elsa Tomkowiak en Mary Sue, weerspiegelen dit thema.

Pino Pinelli

Pino Pinelli (Sicilië, 1938) is de meester van de ‘pittura con corpo’, de schilderkunst die erom vraagt dat je haar aanraakt. Zijn ritmische gipsen muur-installaties kenmerken zich door hun eigenzinnige reliëf en kleurenpalet. Pinelli’s werk is te zien in toonaangevende musea en privéverzamelingen, in Italië en over de hele wereld. Recent, in 2018, exposeerde hij in Milaan, in het Palazzo Reale – Galleria d’Italia, onder de titel ‘Pino Pinelli: Painting Beyond the Limit’. In 2017 exposeerde hij in het Museo delle Arti, Catanzaro, en in 2016 in het Multimedia Art Museum, Moskou. TMH presenteerde in 2017 een solotentoonstelling van Pinelli, gewijd aan de Stijl. Pinelli leeft en werkt in Milaan.

 

 

Elsa Tomkowiak

Elsa Tomkowiak (Frankrijk, 1981) heeft een expansieve manier van werken. Met haar kleurrijke vlakken en volumes lapt zij de schilderkunstige conventies aan haar laars. Zij schildert bij voorkeur op grote formaten en hanteert een uitgesproken individualistisch kleurgebruik. Na haar afstuderen aan de ENSA in Dijon, in 2005, maakte ze werk voor onder andere een operahuis in Nantes, een abdij in Angers, twee bruggen in Saint-Gervais en Quebec, een glazen wintertuin in Pougues-lesEaux, festivals in Offenbach am Main, Amiens en Varengeville-sur-Mer en een ziekenhuis in Angers. In TMH doet Tomkowiak mee aan Making Things Happen: Jonge kunstenaars in dialoog, 2017/18.

Mary Sue

Mary Sue (naar eigen zeggen ergens tussen 1979 en nu geboren) gebruikt kleur om de performances van haar alter ego in video’s, foto’s en sculpturen een indringend effect te bezorgen. Onder de artiestennaam Mary Sue, gekozen tijdens haar studie aan de ENSA in Dijon, werkt zij doorgaans aan een reeks solo- en groepstentoonstellingen in Frankrijk, België en Italië. Haar werk was te zien op Art Basel, FIAC, Art Brussels en andere internationale evenementen en beurzen. In 2017 werd haar persoonlijke kijk op kindertijd en verlies, La Flotte, gepresenteerd tijdens het festival Art, villes et paysage in Amiens. In TMH doet Mary Sue mee aan Making Things Happen: Jonge kunstenaars in dialoog, 2017/18.

 

 

Werken van Elsa Tomkowiak en Mary Sue zijn in Amsterdam nog tot en met 21 oktober te zien in de lopende TMH
tentoonstelling Making Things Happen: Jonge kunstenaars in dialoog, 2017/18.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.