Art Rotterdam 2019

Art Rotterdam viert in 2019 haar twintigste verjaardag. In de aanloop naar deze feestelijke gebeurtenis heeft de organisatie de nodige stappen ondernomen. Om haar reputatie als opwindend ontdekkingsoord enerzijds en sterke marktplaats anderzijds kracht bij te zetten, heeft zij haar veelzijdige, op jonge kunst gerichte concept aangescherpt. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord.

Versterking van het team

Liv Vaisberg, voormalig mededirecteur van Independent Brussels en mede-oprichter van Poppositions, komt het Rotterdamse team versterken. Als onderdeel van haar werkzaamheden levert zij een bijdrage aan de nieuwe strategie. Met haar internationale netwerk is Liv de uitgelezen persoon om nog meer internationale verzamelaars naar Rotterdam te halen en ze ook daadwerkelijk met de galeries in contact te brengen.

 

 

Samenwerkingsmodel

Art Rotterdam 2019 krijgt een intiemer karakter en telt 25% minder galeries dan de editie van 2018. Met deze maatregel ter verbetering van de samenwerking tussen lokale en internationale galeries wil Art Rotterdam de positie van haar deelnemers verstevigen. De editie van 2019 kenmerkt zich door een nieuw samenwerkingsmodel waarbij galeries hun relaties delen en elkaar actief ondersteunen. Dit samenwerkingsmodel met zijn dynamische en op maat gemaakte, architecturale presentatie van de kunstwerken vormt een aantrekkelijk alternatief voor de presentaties die in de kunstwereld gebruikelijk zijn.

 

 

AkzoNobel Art Foundation

De AkzoNobel Art Foundation beheert een van de bekendste bedrijfscollecties van Nederland. Onder de titel Now/Forever worden tijdens Art Rotterdam 2019 kunstwerken uit verschillende disciplines en van verschillende galeries door de Art Foundation gepresenteerd. De architecturale setting is een ontwerp van Tom Postma Design. Curator is Hester Alberdingk Thijm, directeur van de AkzoNobel Art Foundation: “Voor deze presentatie selecteren we werken uit inzendingen van galeries die deelnemen aan Art Rotterdam. Werken uit verschillende disciplines of media maar altijd met een bepaalde intrinsieke kwaliteit. Leidende criteria voor selectie zijn voor ons actualiteit (Now) en het vermogen om de tand des tijds te doorstaan (Forever)”

NN Group Art Award

Voor het derde jaar op rij vindt tijdens Art Rotterdam 2019 de uitreiking plaats van de NN Group Art Award. En wederom gaat de prijs naar een uitzonderlijk talent van wie het werk te zien is op de beurs. De belangrijkste criteria voor nominatie zijn: het voltooien van een kunstvakopleiding in Nederland, het maken van kwalitatief hoogstaand werk en het uitdragen van authentiek en innovatief vakmanschap. Winnaar van 2018 was Pauline Curnier Jardin (Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam). Net als zij krijgt haar opvolger een stimuleringsprijs van €10.000,-.

Art Rotterdam

Van Nelle Fabriek | Van Nelleweg 1 | 3044 BC | Rotterdam

Donderdag 7 februari, 11.00 – 19.00 uur
Vrijdag 8 februari, 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag 9 februari, 11.00 – 19.00 uur
Zondag 10 februari, 11.00 – 19.00 uur

Entree € 19,50 | online tickets € 16,50 | kinderen tot 12 jaar gratis entree

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.