Booking.com opent inschrijving voor Technology Playmaker Awards 2019

Vandaag heeft Booking.com, een van de grootste e-commercebedrijven op het gebied van reizen, de Technology Playmaker Awards 2019 gelanceerd. De awards die in 2017 door Booking.com zijn geïntroduceerd hebben als doel vrouwen die de grenzen van innovatie in technologie opzoeken en verleggen te erkennen en te onderscheiden.

Daarnaast inspireren de award toekomstige generaties vrouwelijke leiders in technologie om hetzelfde te doen. Dit jaar zijn de awards open voor nominaties uit alle landen om de diversiteit in talent in de wereldwijde technologiesector te benadrukken en om meisjes en vrouwen over de hele wereld aan te moedigen ook voor technologie te kiezen en hierin te slagen. Nominaties kunnen via de website in elke taal worden ingezonden, vóór 22 december 2018.

 

 

Er worden in zeven afzonderlijke award-categorieën winnaars geselecteerd. Elke categorie legt de nadruk op een andere prestatie op het gebied van technologie: Role Model, Young Technologist, Business Leader, Digital Leader, Employer Award, Community Impact Award en Tech Innovator. Alle vrouwen, op elk niveau en in elke technologie of IT-gerelateerde branche, die zaken, industrieën of communities opschudden of transformeren met behulp van technologie, maken kans op de awards. De Employer Award wordt uitgereikt aan een organisatie die belangrijke vooruitgang heeft geboekt bij het bereiken van genderdiversiteit en -inclusiviteit in de IT en technologie.

 

 

De algehele Booking.com Technology Playmaker of the Year 2019 wordt gekozen uit de individuele categoriewinnaars. Dit is de persoon die volgens onze jury, bestaande uit industrieleiders, politici en academici, in de wereldwijde technologiesector voor de verandering met de meeste impact heeft gezorgd. Door uitzonderlijke voorbeelden van leiderschap, moed, vindingrijkheid, vasthoudendheid en innovatie in de technologie te identificeren en te onderscheiden, hopen de awards de nieuwe generatie vrouwen de kracht te geven een carrière in technologie te overwegen en de dialoog over de behoefte aan meer diversiteit te bevorderen. Elke winnares van een categorie ontvangt een geldprijs van € 5.000,- voor zakelijke en professionele doeleinden. De hoofdwinnares krijgt € 10.000,-.

“Als de innovatieve sector de diversiteit van onze maatschappij moet weerspiegelen en leiden, dan is het essentieel dat we meer vrouwen aanmoedigen om deel te nemen aan en zich te ontwikkelen in deze sector. Het creëren van een diverser en inclusiever personeelsbestand vergt een gezamenlijke inspanning van bedrijven, zowel binnen hun eigen muren als daarbuiten. Maar ook van individuen, wiens voorbeeld een immens vermogen heeft om het collectieve doel van deze sector te inspireren”, aldus Gillian Tans, CEO van Booking.com.

“We moeten een omgeving creëren waarin meisjes en vrouwen aangemoedigd worden om in deze sector te gaan werken en meer mogelijkheden krijgen om verder te komen, zich te ontplooien en te slagen. Hoewel er nog veel werk te doen is, worden er grote stappen gezet dankzij de bedrijven, communities en individuen die wij door middel van de Booking.com Technology Playmaker Awards willen ontdekken en onderscheiden.”

Nieuw onderzoek van Booking.com brengt de grootste obstakels voor vrouwen in de technologiesector in kaart en toont aan dat het gebrek aan genderdiversiteit in de industrie een wereldwijd probleem is. Volgens de data ervaart meer dan de helft (52%) van de vrouwen, werkzaam in de technologie of studenten geïnteresseerd in het vak, dat het gebrek aan zichtbare rolmodellen of mentoren in de wereldwijde tech-sector een grote drempel vormt om het veld te betreden. Nog eens 50% geeft aan dat zij hierin belemmerd worden omdat de mogelijke kansen voor vrouwen om verder te komen in de technologie niet duidelijk worden gemaakt. Dit zijn uitdagingen op het gebied van genderdiversiteit die Booking.com aan wil gaan. Het award-programma en andere gerelateerde initiatieven helpen om deze uitdagingen aan het licht te brengen.

De hoofdwinnares van de Booking.com Technology Playmaker of the Year Awards 2018, Hadeel Ayoub, CEO en oprichter van BrightSign, werd gehuldigd voor het ontwikkelen van een handschoen die gebarentaal omzet naar een computerstem, zodat personen met een spraakbeperking makkelijker kunnen communiceren. Voor de komende awards zal zij plaatsnemen in de jury samen met een selectie technologieleiders en voorvechters uit het zakenleven, het hoger onderwijs en de politiek.

“Ik geloof echt in de kracht van het samenbrengen van vrouwen om te netwerken en elkaar te erkennen om zo de technologiesector meer divers en genderinclusief te maken. Ik was heel blij dat ik door Booking.com werd erkend tijdens de Technology Playmaker Awards van 2018, hierdoor kreeg BrightSign nog meer aandacht en konden mijn team en ik verdergaan met onze passie om mensen met een spraakbeperking te helpen”, aldus Hadeel. “Ik kijk er heel erg naar uit om samen te werken met de andere juryleden, verhalen te horen van vrouwen die over de hele wereld geweldige dingen doen met technologie, en de Playmakers van 2019 te kiezen.”

De Technology Playmaker Awards 2018 leidde tot inzendingen van inspirerende vrouwelijke technologie-ondernemers en innovators uit heel Europa die hun prestaties op verschillende technologische gebieden, zoals e-commerce, fintech, groene energie, onderwijstechnologie, blockchain en consumententechnologie, benadrukten.

Pioniers, leiders en voorstanders van vrouwen in technologie komen op 13 maart 2019 in Londen samen voor de Booking.com Technology Playmaker Awards 2019. Inschrijvingen voor de awards sluiten op 22 december 2018.

Naast dit initiatief werkt Booking.com ook samen met de Web Summit in Lissabon van 5-8 november 2018 voor een Women in Tech-mentorprogramma.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.