De beste tips voor een lang weekend in Lima

De reis van bijna iedere Nederlander naar Peru begint in de hoofdstad Lima. Vanaf hier zijn talloze vluchten beschikbaar naar al het moois door het hele land. Lima ligt aan de kust en centraal tussen het zuidelijke- en het noordelijke deel van het land in. De meeste reizigers kunnen niet kunnen wachten om op doorreis te gaan naar de avontuurlijke noordkust, naar de Cuscoregio in het zuiden, of de Amazone in. Maar vergeet vooral ook Lima en omgeving zelf niet! Waarom langer in Lima blijven?

Een dagje naar Lunahuaná – raften en pisco proeven

Op een kleine drie uur rijden vanaf Lima ligt het dorpje Lunahuaná, ooit de tweede stad van het Inca-imperium. Vandaag de dag is het een geliefde plek voor zowel locals als internationale bezoekers dankzij de veelzijdigheid van de plek. Lunahuaná ligt aan de wilde Cañete rivier, een droomplek om te raften. Eigenlijk is het zonde om dit niet te doen, dus de zwemkleren mogen in de rugzak. Daarnaast begint in Lunahuaná een Pisco Trail, zo’n geweldige culinaire route waar je alles te weten komt over de nationale drank van Peru: de Pisco Sour! Behalve Pisco-proeverijen vind je veel wijnhuizen die bewijzen dat Peruaanse wijn erg lekker is. Ga zelf met de auto of boek een tour vanaf Lima, en Lunahuaná steelt ongetwijfeld je hart.

 

 

Chillen met zeeleeuwen bij Islas Palomino

Vanaf de haven van Callao, een half uurtje rijden van Lima, stap je op een boot richting de Islas Palomino, eilanden die gedomineerd worden door zeeleeuwen. Houd onderweg je ogen open voor pelikanen, jan-van-genten en pinguïns, die op de rotsen van het zonnetje genieten. Als je richting eindbestemming komt, zullen de geuren en de geluiden van de zeeleeuwen steeds krachtiger worden. Het is een bijzonder plaatje, en wie durft, mag ook een duik nemen tussen de zeeleeuwen.

 

 

Fietsen door de archeologische vindplaats Pachacamac met BiciTour

Ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Lima ligt nog een archeologische vindplaats vol oude piramides en tempels; Pachacamac. Bij het museum van Pachacamac (een mooie start voor je duik in de geschiedenis) kun je een fiets huren via het BiciTour project; een initiatief om verantwoordelijk en duurzaam toerisme te stimuleren. Een publieksbegeleider begeleidt bezoekers over het hele gebied, en zorgt dat er tijdens de route niets gebeurt dat schade aan het gebied kan toebrengen. Op deze manier kunnen de schatten van Pachacamac op een veilige manier bewonderd worden én je krijgt nog een beetje lichaamsbeweging, want om alles te zien heb je wel 2 uur nodig. Kijk voor meer informatie over BiciTour op de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.