Het nieuwe mediamagazine Franse bergen 2018/2019 is uit

Het is even wennen, om na de eindeloze zomer van 2018 de knop om te zetten en de eerste winterse gedachten toe te laten. Maar in de Franse Bergen is iedereen al maanden bezig met de voorbereiding van het nieuwe sneeuwseizoen. En er is echt veel nieuws te melden, zo bleek op donderdag 6 september tijdens de lancering van het Franse wintersportseizoen in het Amsterdamse restaurant Strand Zuid, waar achttien Franse bergbestemmingen hun winterprogramma presenteerden.

Nieuwe technologieën en concepten

Al een paar jaar achter elkaar investeert Frankrijk fors in nieuwe technologieën en nieuwe concepten. Skiërs gaan het aanstaande winter beleven: van nieuwe restauranttypes en chique chalets op de pistes tot nieuwe betaalopties, gave apps, nieuwe pistes en innovaties als snellere liften en betaalbare hostelconcepten. Ook de activiteitenagenda is in seizoen 2018/19 voller dan ooit. Het is zaak een goede planning te maken als je én die internationale vuurwerkwedstrijd mee wil maken én zo’n gigantisch muziek- en dancefeest én dat festival waar je vijfduizend wintersportartikelen kunt testen.

 

 

Hoogste skilift-dichtheid ter wereld

Naast al deze innovaties blijven alle klassieke troeven overeind in de vijf Franse berggebieden de Alpen, Pyreneeën, het Centraal Massief, de Vogezen en de Jura. Allemaal met hun eigen karakter, maar overal met dezelfde grote liefde voor sneeuw en wintersport. Neem alleen al de zorg voor de infrastructuur: Frankrijk telt meer skiliften dan welk land ook. Het kent een unieke variatie qua skigebieden en veel charmante plaatsjes waar het levensritme de laatste vijftig jaar niet erg lijkt veranderd. Doordeweeks voelt het vaak alsof je in een privé-gebied skiet, zo ruim en rustig kan het er nog zijn. Hou je niet van liften, dan kan je op verschillende plekken toerskiën.

 

 

Nieuw Media Magazine

In totaal 18 Franse berggebieden gaven acte de présence op de mediameeting, die ruim vijftig journalisten en influencers trok. Zij gingen naar huis – na een Franse Alpenproeverij – met het nieuwe, rijk gevulde media magazine van France Montagnes onder de arm. In de bijlage vind je dit media magazine.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.