Veelzijdig Noord-Hessen in de herfst

Wandelen, fietsen of een dagje stad: in welk seizoen is dat mooier dan in de gouden herfst? Het land van de gebroeders Grimm biedt tal van mogelijkheden om actief te genieten van de bossen in herfsttooi, de heldere lucht en de laatste warme zonnestralen.

Wandelen door cultureel werelderfgoed van de UNESCO

Het is het grootste in zijn soort en zonder twijfel een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Kassel: het bergpark Wilhelmshöhe. Al van verre zichtbaar torent de Hercules op een helling in het natuurpark Habichtswald hoog boven de documenta-stad Kassel uit. Aan zijn voeten strekt zich een park uit dat barokke kenmerken combineert met die van Engelse landschapstuinen en uniek is qua vormgeving. De waterwerken, die nog tot 3 oktober iedere woensdag en zondag en op alle Hessische feestdagen vanaf 14.30 uur te zien zijn, zorgen voor een buitengewoon schouwspel. Bezoekers kunnen zich tijdens een heerlijke herfstwandeling door het park laten meevoeren naar een andere wereld.

 

 

Het hoofd leegmaken in het geo-natuurpark

Een bijzonder highlight voor natuurliefhebbers is in de herfst het met sagen omgeven landschap rond de Hohe Meißner, de huisberg van de sprookjesfiguur Vrouw Holle. Met zijn 22 uitstekende premiumwandelroutes en rondwandelingen is het geo-natuurpark Vrouw Holle-land een waar wandelparadijs, waar natuurliefhebbers kunnen genieten van fantastische uitzichten en de dagelijkse sleur ver achter zich kunnen laten. Een wandelbelevenis voor groot en klein is de 84 km lange Grimmsteig. De route bestaat uit vijf dagetappes en verbindt de toeristische regio tussen de Hohe Meißner en de documenta-stad Kassel. Deze afwisselende premiumwandelroute voert de wandelaar met lichte stijgingen door dichte loofbossen en langs klaterende beken en is ook geschikt voor minder geoefende wandelaars.

 

 

Niet alleen kinderen zijn dolenthousiast over het blotevoetenpad: een 1,5 km lange rondwandeling met 30 verschillende onderdelen. Een ontspannen en leuke belevenis voor de voeten. Het blotevoetenpad is nog geopend tot medio oktober.

Wie het natuurlandschap liever op de rug van een paard ontdekt, kan de regio in een 2- tot 3-daagse tocht verkennen. De nacht kunnen ruiter en paard bijvoorbeeld op het historische Hofgut Weiden doorbrengen. Na een inspannende rit of een lange wandeling is het heerlijk relaxen in de WerratalTherme in Bad Sooden-Allendorf met sauna en zoutgrot.

Fietsplezier in Roodkapjeland

Ook voor enthousiaste fietsers heeft het land van Grimm een passend aanbod. De Bahnradweg Rotkäppchenland verbindt het sprookjesachtige landschap van de Schwalm met het Fuldatal in Niederaula. Geniet op de ca. 60 km lange fietsroute van Neustadt (Hessen) naar Niederaula van fascinerende uitzichten op natuur en landschap. Langs de route vindt men niet alleen historische spoorweggebouwen, spoorbruggen en spoorwegseinen en -borden, maar ook moderne kunstwerken.

De route voert door idyllische dalen en bossen en onder oude spoorbruggen door en biedt fantastische uitzichten! Zonder dat het veel inspanning kost, fietst men over de voormalige spoorbaan en bereikt men bij het station van Olberode het hoogste punt. Langs de route liggen dorpen en stadjes zoals Neukirchen en Schwalmstadt, die met hun oude binnenstad met vakwerkgebouwen het bezoeken meer dan waard zijn.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.