Favoriete wandelroute van de Fransen viert feest

De GR®34 in Bretagne, één van de meest bekende langeafstandswandelroutes van Frankrijk, viert in 2018 het vijftigjarig bestaan. Ter ere van dit jubileum worden er in september talrijke activiteiten georganiseerd.

Van de Baai van Mont-Saint-Michel tot het schiereiland Guérande voert de route langs het ene na het andere adembenemende landschap, altijd met spectaculaire uitzichten op de zee. Het wandelpad, dat langs de hele Bretonse kust loopt, werd tot het einde van de 18e eeuw gebruikt door douaniers om smokkelaars te ontmaskeren die de belasting op producten uit het buitenland wilden omzeilen. Sinds 1968 is het 2000 km lange pad in ere hersteld. Nu is het de Grande Randonnée® die het meest op de zee georiënteerd is. Langs de route vind je nog overblijfselen van wachthuisjes en andere onderkomens die door de douaniers gebruikt werden.

 

 

In 2017 stond de GR®34 bijzonder in de schijnwerpers: de Fransen kozen de route als hun meest geliefde langeafstandswandelroute. Het deel langs de Baai van Morlaix werd aangewezen als het favoriete deel. In 2018 viert deze route haar vijftigjarig bestaan. Dit gaat niet ongemerkt voorbij! Gedurende de hele maand september wordt de vijftigste verjaardag van deze unieke wandelroute in Bretagne gevierd met vele activiteiten. Zo wordt er op 1 september in Pleubian een culinaire wandeling georganiseerd, en op 1, 8, 15 en 22 september een zeiltocht (mét aperitief!) door de Golf van Morbihan. Op het programma staat op 11 en 23 september ook een paardrijtocht over het strand van La Baule en op 15 en 29 september een wandeling in Le Croisic voor het plukken van algen, waarbij je leert over de honderden verschillende soorten algen en hoe je dit voedzame ingrediënt kunt verwerken in heerlijke gerechten. Ook kun je op 15 en 16 september in La Turballe bij uitzondering de klokkentoren van Trescalan beklimmen voor een prachtig uitzicht over de kustlandschappen van de GR®34.

 

 

Naast deze activiteiten staat er in september nog veel meer leuks op de planning.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.