Nieuwe tour geeft smakelijk voorproefje op culinair Düsseldorf

Een stedentrip naar Düsseldorf komt wellicht iets hoger op de bucketlist te staan met de introductie van enkele nieuwe thematische begeleide rondwandelingen. Verras je smaakpapillen in het culinaire walhalla met gids Anne Hahn, neem een intrigerend kijkje in de modewereld van Düsseldorf aan de hand van modeontwerpster Marion Strehlow en verdiep je in de bijzondere architectuur van de binnenstad met kunsthistorica Christina Kallieris.

Tevens rijden nu ook de rode HopOn HopOff rond, een ideale manier om de stad te verkennen. De HopOn HopOff bus is helemaal salonfähig. Tours kunnen geboekt worden via de website van het verkeersburo of bij het VVV kantoor in het centrum of bij het treinstation. Met een DüsseldorfCard van slechts € 9,- p.p. krijgt men 20% korting op de HoHobus.

 

 

Culinaire tour

Het centrum van de Düsseldorf – Altstad – is vanwege de vele markten, horeca-etablissementen en winkels een absoluut smaakparadijs. De gids neemt je 3 uur mee aan de hand met een explosie aan smaakbelevingen met onder meer bezoeken aan de lokale bierbrouwer Uerige, een kruidenwinkel, een mosterdmaker, een markt en waarom het kruidenlikeurtje Killepitsch door een raampje besteld wordt. Advies is om niet te stevig te ontbijten want tijdens de rondwandeling krijgt men veel te proeven. Tours beginnen bij het Jan Wellem monument op de Marktplaats vrijdag om 15.00 uur (in het Duits) en zaterdag om 10.00 uur (Duits en Engels), kosten 39 euro per persoon.

 

 

Op en top modestad

Düsseldorf is voedingsbodem voor opkomende modeontwerpers. Vind je op de bekende Königsallee internationale merken, in wijken als Flingeren en Bilk wemelt het van kleine ateliers met aanstormende creatieve ontwerpers. Onder de naam ‘Behind the Scene’ geeft de bekende Duitse modeontwerpster Marion Strehlow dit jaar driemaal een zeer bijzondere rondleiding langs verborgen ateliers in Düsseldorf. De eerste excursie vond plaats op 30 juni, de volgende zijn op 22 september en 1 december. Kosten voor de exclusieve Duitstalige rondleiding bedraagt € 199,- per persoon. Hiervoor krijg je een middagprogramma langs 4 ontwerpers en een diner in restaurant Vitale la Cucina waar de bezochte ontwerpers eveneens aanwezig zijn. Je kunt ook een overnachting erbij boeken dan ligt de prijs tussen € 229,- en € 259,- inclusief ontbijt de volgende ochtend in hotel Friends, Voor 22 september staan de ateliers van Laurence Leleux & URSBOB, Tina Miyake, Marion Strehlow en Marinna Deri op het programma.

Architectuurwandeling

Vooruitlopend op de 100-jaar Bauhaus viering in 2019 introduceert de VVV vanaf eind augustus een architectuurwandeling in het centrum van de stad. Zijn de architectonische pareltjes in de wijk Medienhafen inmiddels een begrip aan het worden, ook in de binnenstad staan gebouwen met een bijzonder verhaal. Een kunsthistorica geeft toeristen in een twee uur durende wandeling langs zeven markante gebouwen waaronder Stahlhof, het Wilhelm-Marx-Haus, het Jugendstil pand en het Dreischeibenhaus. Voor groepen kan er een twee uur durende Engelstalige rondleiding geboekt worden, kosten bedragen 149 euro per persoon of voor een groep tot maximaal 25 personen. Duitstalige rondwandelingen starten iedere zondag om 11.00 uur en kosten 13 euro per persoon.

Kunst in de metro

Een rondleiding door de Wehrhahn metrolijn? Niet het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip, maar de in 2016 geopende 3,4 km lange metrolijn met zes stations is naast vervoersgemak absoluut een design juweeltje. Zes verschillende architecten ontwierpen ieder een station die alle zeer verschillend in stijl en kunstvorm zijn. Leuk weetje: deze metro is vrij van advertenties. Iedere zaterdag en zondag start om 11.00 uur bij de ingang van station Pempelforter Strasse een Duitstalige toer van anderhalf uur. 12 euro voor volwassenen en 11 euro voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

HopOn HopOff

Voor wie op een praktische en comfortabele manier de bezienswaardigheden van Düsseldorf wil zien met interessante toelichting kan nu ook gebruik maken van de rode HopOn HopOff bussen. Ze vertrekken dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur vanaf het VVV kantoor op het Centraal Station en rijden een vaste route langs attracties. Er zijn zeven haltes waar men desgewenst kan uitstappen en opstappen. Zo heeft men onder meer schitterend zicht op de drie gebouwencomplexen in de wijk Medienhafen van de Amerikaanse architect Frank Gehry, is er een speciale halte voor het Kunstakademie en rijdt men langs beide zijden van de bekende winkelstraat Königsallee. Tijdens de rit krijgt men informatie over de bezienswaardigheden, kunst, cultuur, gastronomie maar ook over het muzikale verleden van de stad met bands als Kraftwerk, Toten Hosen en Salon des Amateurs Prijs van een dagkaart is 15 euro voor volwassen en 8 euro voor kinderen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.