Tips voor luxe campings in Frankrijk

Nog geen goede camping voor deze zomer in Frankrijk gevonden? Yelloh Village heeft een ruim aanbod van campings aan stranden, rivieren of meren. Neem nou bijvoorbeeld luxe camping Verdon Parc in het mooie natuurrijke gebied nabij een van de grootste rivierkloven van Europa: Gorges du Vurdon.

camping-frankrijk

Je kunt hier terecht voor mooie wandeltochten of je kunt de rivier gaan verkennen met kayaks en kano’s. Ook is het gebied erg aantrekkelijk voor avonturiers zoals bergbeklimmers en paragliders.

Bretagne

Voor een vakantie aan de Atlantische Oceaan is Bretagne een goede optie bij Yelloh Village. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een camping in de streek Ille-Et-Vilaine. Aan deze kust wordt er volop aan wind-, golf, en kitesurfen gedaan. Naast het strand heeft dit gebied mooie historische steden, zoals Redon, Dinan en Saint-Malo, die zeker het bezoeken waard zijn. In Bretagne ligt ook een van de meest bezochte plekken van Franrijk. Met een sprookjesachtig dorp op een schiereiland van rotsen is Le Mont Saint-Michel een zeer interessante plek om te bezichtigen. Dit bedevaartsoort is een van de beste locaties in Europa om het springvloed mee te maken.

 

 

Middellandse Zee

Of ben je toe aan een vakantie aan het strand met een azuurblauwe zee? In de buurt van St. Tropez ligt de camping Les Tournels in het dorpje Ramatuelle. De camping ligt in een schitterend gebied omringd door traditionele wijngaarden en het strand van Pampelonne aan de Middellandse zee ligt zo’n 1,5 kilometer van de camping vandaan. De baai van St Tropez is een prachtige badplaats met een haven die bekend staat om zijn mooie jachten en huizen.

Camping Les Tournels in het dorpje Ramatuelle

Camping Les Tournels in het dorpje Ramatuelle

 

 

Campingvakantie aan het meer

De camping ‘En Champagne’ ligt in een groen bosrijk gebied en ligt aan het meer ‘Lac du Der’. Watersporten zoals zeilen, water- en jetskiën zijn er mogelijk op het 50 m2 uitgerekte gebied aan water. De campingnaam doet het al vermoeden, maar de camping ligt in de Franse Champagnestreek. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de Champagneroute te volgen waarbij je bij de wijngaarden kan langsgaan om wat glazen te proberen. Voor de fietsliefhebbers zijn er mooie routes langs dorpen om hun karekteristieke kerken te bezoeken. Frankrijk is een van de weinige plekken die kerken met houten wanden heeft, zoals bijvoorbeeld de kerk Pays du Der.

Camping ‘En Champagne’

Camping ‘En Champagne’

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.