10.000 kilometer wandelen in Brabant met nieuwe wandelkaarten

Routebureau Brabant lanceert Brabantse wandelkaarten. Het zijn de eerste wandelkaarten van het volledige, Brabant-brede knooppuntennetwerk. De kaarten tonen 10.000 kilometer aan routenetwerk en vormen daarmee een mijlpaal. Niet eerder zijn in Nederland wandelkaarten van een volledig provinciaal netwerk met deze omvang uitgebracht.

De Brabantse Sahara

Het Brabantse wandelnetwerk op basis van knooppunten is in 2013 gereed gekomen. Sindsdien is gewerkt aan een IT-systeem waarin de routes goed worden opgeslagen, waardoor Routebureau Brabant nu in staat is om wandelkaarten te produceren. Er zijn acht routekaarten uitgebracht die samen circa 10.000 kilometer aan wandelnetwerk weergeven op een schaal van 1 : 40.000. De knooppunten verbinden de mooiste paden in de provincie met elkaar.

 

 

Met dank aan 250 vrijwilligers

De nieuwe wandelkaarten zijn uiterst actueel. Routebureau Brabant beheert en onderhoudt het Brabantse wandelnetwerk en werkt daarbij samen met ruim 250 vrijwilligers. “Zij zijn onze ogen en oren in het veld”, vertelt Nathalie Verdult, manager Routebureau Brabant. “Dankzij hun betrokken inzet kunnen wij het routenetwerk en dus ook het kaartbeeld actueel houden. Verbeterpunten voeren wij door, zodat je gegarandeerd over Brabants beste, mooiste paden wandelt.”

 

 

Laarzenpaden

Bijzonder is dat de nieuwe wandelkaarten ook ondergronden weergeven. Verharde paden, onverharde paden en ‘laarzenpaden’ (zoals natte bospaden) hebben elk een eigen aanduiding. Deze informatie is eveneens afkomstig van de vrijwilligers.

Eerder zijn al Brabantse wandelroutekaarten uitgebracht, maar nooit van de provincie in zijn geheel. Met de acht Brabant-breed dekkende wandelkaarten beantwoordt Routebureau Brabant volgens Nathalie Verdult aan een grote vraag. “We zien dat wandelaars graag een routekaart in handen hebben. Het is handig, alle wegen en knooppunten zijn er duidelijk op te zien en je hebt een goed overzicht van waar je je in het gebied bevindt. De kaarten zullen elke twee jaar worden vernieuwd.” De wandelkaarten zijn voor € 5,95 per stuk verkrijgbaar via de website en bij de lokale VVV-kantoren.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.