5 populaire watersportactiviteiten in Bretagne

De Franse regio Bretagne telt talrijke stranden en een uitgestrekte kustlijn. Daarmee is het een ideale bestemming om deze vijf nieuwe watersportactiviteiten te testen!

Lopen over het water met de Paddle Stepper

De Stand Up Paddle is zowel in Nederland als Frankrijk een ware rage. Toch vinden sommigen het peddelen op een board nog wat te uitdagend. Voor deze mensen bestaat er nu een alternatief: de Paddle Stepper! Dit board is uitgerust met een stepper en stuur, waardoor je perfect in evenwicht blijft. Het stuur is heel eenvoudig te hanteren en verstelbaar in hoogte. Een ideale sportieve activiteit voor het trainen van de benen, terwijl je geniet van het Bretonse landschap!

 

 

Waterfietsen in een trimaran

Zin om te zeilen, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe dit moet? Stap in een door trappers aangedreven trimaran! Terwijl je comfortabel achteroverleunt breng je deze boot eenvoudig in beweging dankzij de trappers. De boot is heel stabiel en ontworpen om langs de kust te varen, zelfs als het windstil is. Een heel eenvoudige manier om in alle rust kennis te maken met het varen in een zeilboot over de Bretonse wateren!

 

 

Kajakken op de golven

Wave-skiën is een kruising tussen surfen en kajakken en een ideale manier om kennis te maken met de boardsport. Dankzij de wave-ski kan iedereen ervaren hoe het is om te glijden over het water en je mee te laten voeren op de golven. Zittend op een dikke surfplank en uitgerust met een peddel, blijf je dankzij de riem en voetensteunen in de goede houding zitten om snel en eenvoudig vooruit te komen. Nu is het alleen nog wachten op de volgende golf!

Lopen door de zee

De ‘marche aquatique’ biedt iedereen de mogelijkheid te sporten in de zee en te genieten van de weldadigheid van het zeewater. Tijdens deze actieve ‘aquagym’ wandel je gekleed in een wetsuit door de zee langs één van de lange zandstranden in Bretagne en doe je verschillende oefeningen in het water. Terwijl je de frisse zeelucht inademt en geniet van de mooie omgeving werk je aan je conditie en train je je spieren, zonder je gewrichten te belasten.

Glijden over het water op een kneeboard

Dankzij de kabelskibaan kun je wakeboarden of waterskiën zonder gebruik te maken van een motorboot, waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat voor de natuurlijke omgeving waarin je je begeeft. Deze sportieve buitenactiviteit is te beoefenen op verschillende wateren in Bretagne, midden in de groene natuur. Het speciale kneeboard biedt de gelegenheid om al vanaf acht jaar kennis te maken met deze watersport. Zittend op je knieën op een stabiel foamboard beleef je zo je eerste boardervaringen op het water.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.