Visum Vietnam aanvragen: Tips voor je visumaanvraag

Ga je binnenkort op reis naar Vietnam? Dan heb je een visum nodig. Dit geldt ook voor je kinderen of kleinkinderen die meegaan op de trip naar Vietnam. Het visum voor Vietnam kan je sinds dit jaar eenvoudig online aanvragen. Dit nieuwe e-visum vervangt het oude visum on arrival.

Bekijk de rijstvelden in Vietnam maar vraag wel het juiste visum aan. Foto Kimber Kox

Bekijk de rijstvelden in Vietnam maar vraag wel het juiste visum aan. Foto Kimber Kox

Sinds januari 2018 kunnen reizigers met de Nederlandse nationaliteit het e-visum online aanvragen. Dit is een digitale toestemming van de overheid van Vietnam om het landt in te reizen. Omdat je visum voor vertrek al is goedgekeurd, hoef je bij aankomst in Vietnam niet in de wachtrij te staan voor het betalen van de stamping fee.

 

 

Voordelen e-visum Vietnam

  • Visum voor Vietnam volledig voor vertrek geregeld
  • Een goedkopere totaalprijs van €39,95
  • Tijdsbesparing bij aankomst op de luchthaven

Visum on arrival

Bent je al eens eerder op reis geweest naar Vietnam? Dan ben je waarschijnlijk bekend met het visum on arrival. Sinds de komst van het e-visum in 2018 voor Nederlandse reizigers, raadt de ambassade van Vietnam het visum on arrival sterk af. De ambassade kan niet langer garanderen dat reizigers met het visum on arrival zonder problemen voorbij de paspoortcontrole komen.

Foto Guido Da Rozze

Ha Long Bay.

E-visum Vietnam online aanvragen

Het e-visum voor Vietnam is veelal eenvoudig online aan te vragen via een digitaal aanvraagformulier. Na het invullen van jouw gegevens en het voldoen van de betaling, upload je een scan van je paspoort. Vervolgens worden jouw gegevens gecontroleerd op onjuistheden en ontvang je jouw e-visum binnen 3 dagen na het aanvragen per e-mail.

 

 

Het is belangrijk om te weten dat veel visumbureaus zeggen het visum voor Vietnam voor jou te kunnen regelen. Dit betreft alleen de approval letter voor het visum on arrival. Hiermee beschikt je niet over het e-visum voor Vietnam en moet je bij aankomst in Vietnam alsnog het visum on arrival aanschaffen. Let hier dus goed op.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.