Op seafood safari in Zweden

Aan echte foodies hoef je de Bohuslän kust van West-Zweden niet te introduceren. Zij weten dit allang: oesters, mosselen, kreeft, schelp- en vissoorten, het komt er allemaal krakendvers uit zee. En je kunt het niet alleen eten, je kunt het ook zelf vangen! Volgens kenners behoort het seafood uit de wateren langs de Zweedse westkust tot het beste seafood ter wereld. Dat wil je toch even zelf testen? Dan zit er maar één ding op: proeven. En dat kan op genoeg plekken.

Van flop naar top: expositie in Helsingborg

Vanaf 2 juni 2018 vind je in het Zuid-Zweedse Helsingborg de expositie MISS LYCKAT (vrij vertaald Mis(s)Lukt). De expositie laat alles zien van regelrechte flop tot (soms onverwacht) succes. De weg naar een briljante uitvinding kent vaak een grillig tijdspad met hoogte- en dieptepunten. Deze expositie kent een hoog gniffel gehalte, maar zal je ook versteld doen staan van sommige fiasco’s die zich alsnog ontpopten tot enorme succesformule’s. De expositie is afkomstig van het populaire Zweedse ‘Museum of Failure’, geesteskind van innovatieonderzoeker Samuel West.
MISS LYCKAT by The Museum of Failure
Dunker’s kulturhus, Helsingborg, Zweden
2 June 2018 – 6 Januari 2019

 

 

Nieuw national park: Åsnen National Park

Sinds 25 mei heeft Zweden er een nieuw officieel national park bij: Åsnen National Park. Åsnen ligt in het westelijk deel van Småland en is met name uniek omdat het park naast het grote Åsnen-meer meer dan 1000 eilanden en 700 kilometer kustlijn telt. Het park biedt een overload aan natuur, maar stelt dit ook grotendeels open voor bezoekers. En dat maakt dat iedereen optimaal kan komen genieten van het 30e nationale park in Zweden: vogelspotten, vissen, wandelen, fietsen, varen, kajakken, kamperen en meerdaagse tochten, het is er allemaal mogelijk.

 

 

In the picture: Midzomer in Zweden

De langste dag van het jaar rond 21 juni en het échte begin van de zomer, in Zweden gaat deze dag niet zomaar voorbij. Met de traditionele meiboom, dansen, zingen, eten, drinken en het samenzijn met vrienden en familie, dát is Midzomer voor de Zweden. Misschien wel de belangrijkste feestdag van het jaar.

Sneeuwschoenwandelen in de zomer

Het grootste nationale park van Zweden (ten zuiden van Lapland) ligt in Småland: Store Mosse National Park. Hier vind je zo’n 7740 hectare onaangetaste natuur, waar je heerlijk op ontdekkingstocht kunt. En dit soms moerassige gebied betreed je het beste op… sneeuwschoenen. Meer over Store Mosse.
Families met kinderen gaan naar Dalarna
Dat de Midden-Zweedse regio Dalarna zo’n populaire vakantiebestemming is voor gezinnen met kinderen, is niet voor niets! Dalarna is een heerlijke regio om lekker buiten te spelen met het hele gezin. De uitgestrekte en toegankelijke natuur leent zich hier uitstekend voor: van mountainbiken tot beren spotten en van bizons aaien tot een bezoekje aan de Kerstman.

10x te doen in Värmland

Zweden zou geen Zweden zijn als de natuur niet nét dat beetje extra brengt. En al dat moois is in Värmland mooi gecombineerd: groene bossen, duizenden meren, uitgestrekte heuvels en veel wildlife. Okee, de meeste dieren leven diep in de bossen, dus tegenkomen in het wild zul je ze zeldzaam. Maar mocht je toch oog in oog willen staan met een eland, dan zijn daar ook genoeg mogelijkheden voor. Bezoek een van de elandenparken, ga op beversafari of boek een avontuurlijke excursie met een ranger in de bossen. En als je écht geluk hebt, dan spot je een van de beroemdste inwoners van Värmland: de zeldzame witte eland.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.