Luchthaven Muscat wint World Travel Award

De recent geopende luchthaven van Muscat in Oman wint de 25ste World Travel Award, één van de meest prestigieuze awards ter wereld als zijnde ‘Middle East’s Leading New Tourism Development Project 2018’. Had het vliegveld in 2017 nog een capaciteit van 12 miljoen passagiers, met het operationeel worden van de eerste fase van het gloednieuwe vliegveld is dit verhoogd naar 20 miljoen.


De luchthaven heeft al meer dan 1 miljoen passagiers mogen verwelkomen in slechts één maand tijd. Ze beslaat een totale oppervlakte van 580.000 vierkante meter, is uitgerust met de nieuwste technologie en ultramoderne faciliteiten onder andere op het gebied van veiligheid, en voldoet aan de IATA Service Level A-normen De verkeersstroom is gemakkelijk te reguleren doordat de aankomende en vertrekkende vluchten van elkaar zijn gescheiden.

 

 

De nieuwe luchthaven is ontworpen als ICAO-categorie 4F-luchthavens die geschikt is voor ‘s werelds grootste vliegtuig, de Airbus A380. De vertrekhal heeft 96 incheckfaciliteiten en 12 incheckbalies en 3 supervisor-balies voor first en business class reizigers. Met een groot scala aan winkels en eetgelegenheden, zullen gasten in de nieuwe terminal een ongeëvenaarde service ervaren.

 

 

Snelle feiten:

  • Muscat passagiers terminal totale oppervlakte – 580.000 m2
  • Overige luchthavengebouwen totale oppervlakte – meer dan 30.000 m2
  • ATC torenhoogte – 97 meter
  • 96 incheckbalies
  • 29 passagiersbruggen
  • 5,500 koffers per uur bagage afhandelings capaciteit
  • Twee parallelle startbanen, geschikt voor de grootste A380-vliegtuigen ter wereld
  • Air-side hotel (90 kamers capaciteit)

De uitreiking van de 25e World Travel Awards werd gehouden in Ras Al Khaimah. Het is een van de meest prestigieuze internationale awards voor toeristische projecten. De luchthaven zal in drie opeenvolgende fasen verdere upgrades ondergaan, met als doel het aantal met 24, 36 en 48 miljoen passagiers per jaar op te voeren. Momenteel staat het Muscat International Airport in de top 10 van luchthavens in het Midden-Oosten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.