De Stubai zomer evenementen: sportief, gezellig en onvergetelijk!

De Stubai Vallei, al jaren bekend onder bergbeklimmers en een populaire bestemming voor gezinnen, heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als een echte place-to-be voor sportevenementen. In Stubai worden tradities gekoesterd, maar gaat de regio wel met de tijd mee. Of je er nu de berg oprent zoals in de tweede Stubai Ultratrail, een balletje trapt net als het Russische nationale voetbalteam of met de racefiets over de weg scheurt zoals in de etappe van de 70e Oostenrijk Tour, Stubai stelt zeker niet teleur met actieve evenementen vol plezier, traditie en cultuur.

Lang leve de sport

De Stubai Vallei is een echte hotspot voor internationaal bekende teams om er hun trainingskampen te houden. Voor het EK voetbal 2016 trainde het gastland Frankrijk in Stubai waarna het later de tweede plek behaalde op het toernooi. Van 20 tot 31 mei 2018 gebruikt het Russische nationale voetbalteam de ideale omstandigheden in Stubai om zich voor te bereiden op het WK voetbal in eigen land.

 

Lees ook dit artikel: Vier de zomer in de Stubai Vallei

 

De Stubai Ultratrail Run, een lange afstandsloop over 60 kilometer met een totale stijging van 5 kilometer en daling van 2,5 kilometer, vond afgelopen zomer voor het eerst plaats en was een absoluut sportief hoogtepunt. Deelnemers die het record willen verbreken op 30 juni 2018 moeten van goeden huize komen. Het record van deze unieke wedstrijd staat namelijk op 8 uur en 28 minuten, een bijzonder snelle tijd!

 

 

Een klassieker onder het berglopen is de traditionele Schlickeralm-route. De 30e International Schlickeralm-route is bedoeld voor alle recreatieve, amateur- en professionele hardlopers en vindt plaats op 29 juli 2018.

Voor de kids

In de gezinsvriendelijke natuur kan er op vakantie ook genoten worden in de ijsgrot op de Stubai Gletsjer door zowel kinderen als hun ouders. Diep in het eeuwige ijs kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan gletsjerverschijnselen. Op 15 juli 2018 kun je je laten onderdompelen in de gletsjerwereld met onder andere spannende rondleidingen en ijskunstenaars in actie tijdens het ‘Fascination Ice’ evenement.

De ‘BIG Family Week’, van 23 tot 27 juli 2018, is een must voor gezinnen. De vier bergsporen van de vallei zijn versierd met een betoverend kleurenpalet. Het hoogtepunt van dit jaar is de ‘BIG Family Summer Party’ op 3 augustus 2018 bij het Kampler Lake. Grote speeltuinen, schmink, luchtkastelen en oneindig veel suikerspinnen zijn onderdeel van dit evenement.

Aan muziek geen gebrek

De lokale bands van Stubai trappen de openluchtconcerten in april af. De voorjaarsconcerten in alle vijf de dorpen zijn de indrukwekkende voorlopers van de reguliere concerten in de muziekpaviljoens gedurende de zomer. Het District Music Festival in het muziekpaviljoen in Fulpmes van 29 juni tot 1 juli 2018 is een groot evenement voor muziek- en kostuumliefhebbers.

Op 12 augustus 2018 ontmoeten brassbands (Weisenbläser) en alpen zangers (Almsänger) elkaar in het idyllische Pinnistal voor de traditionele Stubaier Almklang.

Heerlijk ontspannen

Het Stubai Wellness-programma vindt plaats van juni tot oktober. Op de Pleasure Hiking Night op 20 juli 2018 wordt de Ruetz-cataract op artistieke en smaakvolle wijze op de WildeWasserWeg opgevoerd en op 10 augustus 2018 leidt het programma de bezoekers langs de rolstoelvriendelijke hiking trail naar de Grawa waterval. Een ervaring in de natuur van de hoogste kwaliteit.

Het einde van de late zomerevenementen in de Stubai-vallei is bijzonder smakelijk. Op 6 oktober 2018 zullen de chef-koks van Stubai Kaiserschmarren hun enorme pannen opnieuw op het vuur zetten wanneer de TVB Stubai Tirol en talrijke deelnemende gourmetrestaurants het 4de Stubai Kaiserschmarren Festival organiseren aan het Kampler See.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.