Maar liefst 43 UNESCO locaties in Frankrijk

Dat kinderen tijdens een kampeervakantie op een Siblu camping non-stop vermaakt worden, is een taak die het animatieteam maar al te graag op zich neemt. Maar uiteraard willen pa en ma ook wel enkele dagen rondtoeren en dan is een bezoek aan een plaatselijk UNESCO monument de moeite waard. “Frankrijk telt maar liefst 43 UNESCO monumenten en verschillende van deze toeristische trekpleisters liggen op comfortabele rijdafstand van onze parken’, aldus Siblu Villages directeur Mikael Quilfen.

Mont Saint Michel

De 17 Siblu Villages campings liggen op A-locaties in Frankrijk en altijd in de buurt van verschillende steden, attracties en bezienswaardigheden. De Siblu campings bieden ene keuze uit drie accommodatieklassen stacaravans: Excellence (37-40m²), Elegance (31-36m²) of Esprit (25-30m²).

Op www.siblu.nl vindt men per camping een overzicht van bezienswaardigheden in de omgeving.

 

 

Siblu Domaine de Litteau – Mont Saint-Michel

Siblu Camping le Domaine de Litteau ligt in Le Perron in Normandië niet ver van het historisch stadje Bayeux, bekend van het UNESCO werelderfgoed geborduurd tapijt van 70 meter lengte dat de slag bij Hastings uitbeeldt. Op 1 een uur en 20 minuten rijden van deze camping ligt het ‘Wonder van het Westen’ Werelderfgoed Mont Saint- Michel; de spectaculaire abdij gebouwd op een rotsachtige eilandje net voor de kust.

 

 

Siblu Domaine de Dugny – Loire vallei + kathedraal van Chartres

Siblu Camping Le Domaine de Dugny ligt in het midden van de Loire vallei, rechts van de plaats Tours. Het werd in 2000 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het uitzonderlijke culturele landschap ket historisch dorpen als Blois, Saumur en Tours en de schitterende kastelen. Er zijn er meer dan 140 waaronder het indrukwekkende kasteel van Chambord.

Op bijna 2 uur rijden van de camping liggen verschillende andere monumentale bezienswaardigheden: de kathedraal van Chartres in de gelijknamige plaats, de kathedraal van Bourges, het kasteel van Fontainebleau, het paleis en de tuin van Versailles en de abdijkerk van saint-Savin-sur-Gartempe.

Siblu Les Sables du Midi & Siblu La Carabasse – Carcassonne

Zowel de Siblu camping Les Sables du Midi en Siblu La Carabasse in Languedoc-Roussillon liggen op een uurtje rijden van het prachtige Middeleeuwse vestingstadje Carcassonne gelegen aan de rivier de Aude. Het staat sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de oude binnenstad, het kasteel en de basiliek zijn in perfecte staat.

Ook het Canal du Midi – gebouwd in 1667 en 1694 – staat op de UNESCO lijst en ligt 2 uur van de campings verwijderd. Het is een bouwwerk van formaat waar 12.000 arbeiders aan gewerkt hebben. Het verbindt de Middellandse Zee met de Atlantische Oceaan en heeft een lengte van 250 km.

Siblu Les Rives de Condrieu – Lyon

Siblu Camping Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes ligt 40 minuten zuiden van een parel van een stad: Lyon. In 1998 werd de stad door UNESCO uitverkoren voor een plek op de lijst. Stedenbouwkundig, historisch en strategisch was en is deze stad zeer interessant en een dagtocht vanaf je camping is een absolute aanrader: uiteraard het oude centrum Vieux-Lyon maar ook wijken als La Fourvière, La Croix-Rousse en La Confluence zijn een bezoek waard.

Op een rijafstand tussen 1 uur en 40 minuten en 2 uur en 10 minuten liggen ook de Unesco bezienswaardigheden het historisch centrum van Avignon, het aquaduct Pont du Gard nabij Nîmes, het Romeins theater en de Triomfboog van Orange en de tekeningen en beschilderingen in de grot van Pont d’Arc in de Ardèche.

Siblu Le Lac des Rêves – Causses en de Cevennen

De landschappen van Causses en de Cevennen zijn een prachtig natuurgebied en een waar wandelparadijs. De streek ligt op 2 uur en 20 minuten rijden van de mooie Siblu camping Le Lac des Rêves op een paar minuten van de Middellandse Zee pal ten zuiden van de stad Montpellier.

Siblu Le Montourey – Arles

Vlak bij de kustplaats Fréjus in de Franse Riviera ligt Siblu camping Le Montourey een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan verschillende Romaanse en Romeinse monumenten in de stad Arles op net geen 2 uur rijden afstand. Eveneens op 2 uur rijden liggen enkele andere UNESCO noteringen waaronder het centrum van Avignon, het aquaduct Pont du Gard en het Romeins theater en de Triomfboog van Orange.

UNESCO stad Bordeaux

Ook een bezoek waard is de UNESCO stad Bordeaux; haar bijnaam is de haven van de maan naar de vorm van de rivier de Garonne die door de stad loopt – en het wijngebied Saint-Emilion. Deze liggen tussen de 85 en 13o minuten rijden van de Siblu campings La Domaine de Soulac, Les Dunes de Contis en La Reserve in Nouvelle-Aquitaine.

Over Siblu

De keten telt momenteel 17 viersterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, Vendée, Loire-Atlantique, Charente-Martime en Nouvelle-Aquitaine. Tevens heeft de keten vier campings langs de Franse zuidkust: drie in Languedoc-Roussilon en een in de Côte d’Azur. In het binnenland behoort camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep.

Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Op de campings zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt in Pessac.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.