Zomerse events in de 7 culturele parels van Mecklenburg-Vorpommern

In de 7 culturele parels van Mecklenburg-Vorpommern Schwerin, Rostock, Wismar, Stralsund, Greifswald, Neubrandenburg en Güstrow wandel je door een maritiem geschiedenisboek. In het spoor van kooplieden en hertogen. Extra bijzonder in de zomer met kasteelfestivals en grote events zoals de Hanzedagen in het 800-jarige Rostock.

Beleef het romantische Schlossfest in Schwerin

Het barokke Schwerin is de stad van zeven meren en de trotse bezitter van Schloss Schwerin. Het slot, dat op een eiland ligt, speelt een hoofdrol tijdens het historische Schlossfest van 15 tot en met 17 juni 2018. Met drie dagen lang dansen van toen, oude ambachten en middeleeuwse muziekconcerten. Maar, het imposante bouwwerk is ook het decor van de indrukwekkende openlucht Schlossfestspiele met dit jaar onder meer de opera Tosca en Bram Stokers Dracula (vanaf 22 juni 2018).

Bezoek de historische Hanzedagen in het 800-jarige Rostock

Handelaren lieten hun oog al eeuwen geleden op Rostock vallen, de kuststad die in 2018 haar 800-jarige bestaan viert. Hoogtepunt van het jubileumjaar zijn de internationale Hanzedagen van 21 tot en met 24 juni 2018. Hét moment om de grootste stad van Mecklenburg-Vorpommeren te bezoeken, visspecialiteiten op de Hafenmarkt te proeven en terug te gaan in de tijd op schepen zoals d‘ typische Kogge.

 

 

Later in het jaar, van 14 tot en met 16 september, is Rostock cruise hotspot tijdens het Rostock Cruise Festival. Dat betekent feesten op de schepen met Floating Beats & Boats en een grote cruiseschepenparade.

Ontdek Zweedse historie in Wismar

De Sint-Joriskerk, Mariakerk en de Sint-Nikolaaskerk in baksteengotiek domineren Hanzestad Wismar. Naastkleurrijke gevelhuizen op het 10.000 m2 grote marktplein, ooit het thuis van rijke handelaren, nu de locatie van bijzondere winkels, galeries en restaurants. Zoals in de ‚Alter Schwede‘, het oudste herenhuis van de stad Am Markt 22. Bijzonder detail: Wismar stond 155 jaar lang onder Zweedse heerschappij. Daaraan herinnert het Schwedenfest, een bruisend stadsfeest met een historische terugblik op die tijd, dit jaar van 16 tot en met 19 augustus 2018.

Oude haven in Wismar

Verken baksteengotiek en moderne architectuur in Stralsund

Hanzedynamiek, baksteengotiek en moderne techniek wisselen elkaar af in Stralsund, waar de Zweden het in de 17e en 18e eeuw ook voor het zeggen hadden. Hypermodern is de 2,8 km lange Rügenbrücke die het vasteland met het eiland Rügen verbindt. Net als de spierwitte architectuur van het Ozeaneum op Stralsunds haveneiland, een zeeaquarium met 50 aquaria en de grootste walvissenexpositie in de wereld. Nieuw in 2018: de culinaire stadstour ‚Von der Hanse in den Mund‘ langs Hanzehistorie met stops om lokale lekkernijen te proeven (op maandagen, van juni tot oktober, 16.00 uur).

Ontmoet Caspar David Friedrich in Greifswald

De beroemdste inwoner van universiteits- en Hanzestad Greifswald is zonder twijfel kunstschilder Caspar David Friedrich (1776-1840). Niet voor niets is er de jaarlijkse, naar hem genoemde dag in de historische Altstadt, dit jaar op 25 augustus 2018. Naast een bewegwijzerdestadswandeling langs hoogtepunten van zijn werk en leven. Van Friedrichs toenmalige woonhuis, de mooie museumhaven tot het Pommerschen Landesmuseum met schilderijen van de meester. Zomertip: de Eldenaer Jazz Evenings bij kloosterruïne Eldena, op 6 en 7 juli 2018.

Wandel door vestingstad Neubrandenburg

Vestingstad Neubrandenburg laat zich van haar beste kant zien met een wandeling langs de zes meter hoge stadsmuur en de vier poorten, een puik stukje verdedigingswerk uit de 15e eeuw. Maar ook een wandeling naar de Tollensesee via het groene Kulturpark inclusief beeldentuinen mag er zijn. Op 25 en 26 mei 2018 staat Neubrandenburg in het teken van de fietsklassieker de Mecklenburger Seen Runde, een zinderende tocht door het 1000-merengebied vanuit Neubrandenburg naar de Mecklenburger Seenplatte.

Zie Güstrow door de ogen van kunstenaar Ernst Barlach

Güstrow, residentiestad behorend bij de Europese route van de baksteengotiek, heet sinds 2004 officieel Barlachstadt naar de kunstenaar Ernst Barlach. Er zijn drie Ernst Barlach musea en de Barlach-sculptuur ‘Der Schwebende‘ – de zwevende – in de Dom is wereldberoemd. Leuk zijn de stadswandelingen (ook ‘s avonds met nachtwakers als gids) door de historische Altstadt en de traditionele Stadsfeesten van 15 tot en met 17 juni 2018.

Meer informatie op www.off-to-mv.com/nl/steden

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.