11 zomerse nieuwtjes uit Zwitserland

Wandelen, fietsen, chocolade maken (en eten), trailrunnen, beren spotten, kaasfondue bereiden, mountainbiken, tussen boomtoppen door lopen, op het balkon zitten, moderne kunst bewonderen. Zwitserland maakt zich op voor het zomerseizoen en presenteert veel nieuwe activiteiten en faciliteiten. We zetten er elf van op een rij: acht met nadruk op natuur- en outdoorbeleving, drie meer cultureel/culinair getint.

Nieuwe e-biketocht La Route Verte

Op 17 mei 2018 wordt de nieuwe e-biketocht “La Route Verte” geopend. Deze 470 kilometer lange route voert in zeven dagetappes van Schaffhausen in Noordoost-Zwitserland naar het zuidwestelijke Genève en komt daarbij door zes regionale natuurparken in de Juraboog. Vakantiegangers kunnen op diverse locaties aan de Route Verte fietsen huren. De Zwitserse reisorganisatie Eurotrek biedt complete arrangementen aan, inclusief overnachtingen en bagagevervoer.

 

 

Berenreservaat Arosa Bärenland

In de zomer van 2018 wordt Arosa Bärenland geopend. Het 2,8 hectaren grote reservaat biedt plaats aan vijf beren, die door dierenorganisatie Vier Voeters zijn gered uit slechte omstandigheden. Het bevindt zich vlak onder het tussenstation van de Weisshorn-kabelbaan, op een hoogte van bijna 2000 meter. De beren leren hier om te leven in een natuurlijke omgeving, met struikgewas, rotsen, beekjes en bossen. Bezoekers bekijken de dieren vanaf een ruim bezoekersplatform, kinderen leven zich uit in de naastgelegen themaspeeltuin.

 

 

Opening eerste boomtoppenpad Zwitserland

Op 10 mei 2018 werd ‘Baumwipfelpfad Neckertal’ geopend, het eerste boomtoppenpad van Zwitserland. Het ruim 500 meter lange pad laat bezoekers alle niveaus van het bos zien, van de boomwortels tot aan de boomtoppen op 18 meter hoogte. Een uitzichtplatform biedt een panorama over het omringende landschap. Het pad is door de geringe stijging ook toegankelijk voor mindervaliden. Baumwipfelpfad Neckertal bevindt zich in het Oost-Zwitserse kanton St. Gallen en is van mei tot oktober dagelijks geopend; in de wintermaanden van woensdag tot en met zondag.

Nieuwe wandelroute Grand Tour des Vanils

De Grand Tour des Vanils is een meerdaagse wandelroute van 11 etappes, die door het regionale natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut voert. De tocht heeft een totale lengte van 157 kilometer maar kan ook in afzonderlijke delen bewandeld worden. Wandelaars kunnen onderweg in berghutten, b&b’s, hotels of op boerderijen overnachten. De Grand Tour des Vanils is vanaf juni 2018 officieel begaanbaar en volledig bewegwijzerd. De tocht is geschikt voor ervaren bergwandelaars.

Nieuw: Stoneman Glaciara by Roland Stauder

Voormalig mountainbikekampioen Roland Stauder heeft zijn Stoneman-concept naar het Zwitserse Wallis gebracht. De nieuwe Stoneman Glaciara in het gebied rond de Aletschgletsjer vormt een ware beproeving voor mountainbikers. De 127 kilometer lange route voert in drie etappes naar de Aletschgletsjer, over de Breithornpas en via het Binntal naar het Obergoms. In totaal overbruggen deelnemers 4700 hoogtemeters. Afhankelijk van ambitie en capaciteiten kunnen diverse startpakketten worden geboekt, variërend van 1- tot 3-daagse arrangementen.

‘Royal Ride’ in Wengen: kabelbaan met balkon

Altijd al eens op het dak van een gondel willen staan? De nieuwe kabines van de Männlichen-kabelbaan in Wengen beschikken over een balkon, dat van binnenuit bereikbaar is via een wenteltrap. Passagiers genieten hier tijdens hun ‘Royal Ride’ van spectaculaire vergezichten. Het bergstation Männlichen ligt op een hoogte van ruim 2200 meter en biedt toegang tot wandelroutes aan de voet van het beroemde bergentrio Eiger, Mönch en Jungfrau. De nieuwe kabines worden op 1 juni 2018 in gebruik genomen.

5 routes in Ticino voor trailrunners

Trailrunning is ‘hot’ en daarom presenteert de toeristische dienst van de Italiaanstalige regio Ascona-Locarno vijf ‘niet te missen’ trails in een inspirerende video. Het bergachtige gebied rond het Lago Maggiore staat bekend om zijn diversiteit: van palmbomen aan het meer tot de eeuwige sneeuw in het binnenland. De vijf voorgestelde trails variëren qua lengte van ruim 7 tot bijna 25 kilometer en qua moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot gemiddeld.

Swiss Travel Pass met 3 extra highlights

In 2018 zijn drie extra highlights opgenomen in het geldigheidsgebied van de Swiss Travel Pass: de Schilthorn (Piz Gloria) bij Mürren, de Stanserhorn vlakbij Luzern en het FIFA World Football Museum in Zürich. Wie de all-inclusive openbaarvervoerspas bezit, hoeft niets extra’s te betalen voor deze attracties. Wegens de enorm toegenomen bezoekersaantallen in 2017 krijgen toeristen bij de Pilatusbahnen, op vertoon van hun Swiss Travel Pass, vanaf 2018 weer 50% korting (dit was 100%).

7e Bad RagARTz

2.600 ton kunst, twee landen, één tentoonstelling: van 5 mei tot en met 4 november 2018 vindt de zevende editie van Bad RagARTz plaats: de grootste sculpturen-expositie van Europa, die om de drie jaar georganiseerd wordt. De Liechtensteinse hoofdstad Vaduz en het Oost-Zwitserse Bad Ragaz vormen het decor van de tentoonstelling, die uit meer dan 400 werken van 77 internationale kunstenaars bestaat. De expositie is gratis te bezichtigen, de openbare rondleiding (op geselecteerde dagen) kost CHF 25 per persoon.

Fondue Academy

Terug in de schoolbanken voor een typisch Zwitserse culinaire cursus: in de nieuwe Fondue Academy in Gruyères leren cursisten hoe ze een perfecte kaasfondue moeten bereiden. Na een theoretische les over de achtergrond van de ‘fondue moitié moitié’ brengt professor François Raemy zijn studenten de praktische kneepjes van het vak bij. Een speciaal ingericht klaslokaal, met kookeiland, biedt ruimte aan maximaal 45 personen. Alle deelnemers krijgen na afloop van de cursus een officieel certificaat.

Chocolademuseum

In het nieuwe chocolademuseum CHEZ Camille Bloch ontdekken bezoekers op interactieve wijze de geschiedenis en de chocolade van Camille Bloch. Het is een feest voor alle zintuigen: zo kunnen liefhebbers zelf chocolade maken en zijn er volop proefmogelijkheden. Het chocolademerk Chocolats Camille Bloch bestaat sinds 1929 en produceert onder meer de geliefde Ragusa-chocolade. CHEZ Camille Bloch bevindt zich in Courtelary in de Berner Jura en is dagelijks geopend, behalve op maandagen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.