Pop-up fietsroutes ‘Bij ’s mam in de keuken’ in Brabant

Twee pop-up fietsroutes zijn vanaf 12 mei 2018 drie weekenden te fietsen in regio Hart van Brabant. Thema van de routes is ‘Bij ’s mam in de keuken’. Onderweg komen fietsers langs bijzondere locaties, waar ze gratis kunnen deelnemen aan activiteiten zoals pannenkoeken bakken en thee plukken.

De pop-up routes zijn een nieuw routeconcept van Routebureau Brabant, waarbij beleving onderweg centraal staat. Met de twee pop-up fietsroutes wil Routebureau Brabant bezoekers stimuleren om niet alleen te genieten van het fietsen, maar onderweg ook de tijd te nemen en zich te laten inspireren. Iedere zaterdag en zondag van 12 mei tot en met 27 mei zijn tijdelijk twee routes te fietsen tussen 10.30 uur en 17.00 uur.

 

 

Elke route voert de fietser langs drie bijzondere locaties. Op het ene rondje start je bijvoorbeeld met de geur van versgebakken brood bij Bij Robèrt in Oisterwijk en proef je hoe de Trappistinnen leefden bij Hemels Eten & Drinken in Berkel-Enschot. Op het andere rondje kun je onder meer je eigen thee plukken in de pluktuin van Sprankenhof in Udenhout en bak je zelf je pannenkoek op open vuur bij Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen.

 

 

Extra traktatie op Moederdag

Op vertoon van de route-flyer krijgen fietsers gratis toegang tot de deelnemende locaties. Op Moederdag 13 mei geldt een speciale actie: die dag krijgen bezoekers op elke locatie een bijzondere traktatie. Download de route-flyer en bekijk het volledig programma online. Na 27 mei zijn de routes nog steeds te fietsen maar vervalt het aanvullende programma.

Bij ’s mam in de keuken

Noord-Brabant is in 2018 European Region of Gastronomy. Dat wordt in de hele provincie gevierd met het programma ‘Brabant Celebrates Food’. Onder het thema ‘Bij ’s mam in de keuken’ laten ondernemers uit de regio Hart van Brabant zien wat ze op het gebied van eten en drinken in huis hebben. Deze pop-up-fietsroutes zijn daar onderdeel van. Ze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de regio Hart van Brabant en Midpoint Brabant Leisure.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.