Tour de France 2018 is ware Tour de Bretagne

De Tour de France 2018 begint op 7 juli op Ile de Normoutier. Van 10 tot 13 juli maken de renners een mooie ronde door Bretagne. Voor de bezoekers van de Tour de ideale gelegenheid om de regio te ontdekken!

Op dinsdag 10 juli rijden de wielrenners vanaf La Baule het zuiden van Bretagne in en finishen daar in Sarzeau op het schiereiland Rhuys. Aan de zuidkust van dit schiereiland liggen de mooie stranden van de Atlantische Oceaan, aan de noordkust de vele verborgen baaitjes van de Golf van Morbihan. Het kasteel van Suscinio was hier vroeger de favoriete verblijfplaats van de Hertogen van Bretagne.

 

 

Op 11 juli klinkt het startschot in de zuidelijke havenstad Lorient om 203 kilometer later in de culturele hoofdstad van Bretagne, Quimper, te eindigen. Onderweg komen de renners door het schilderachtige dorpje Pont-Aven, waar Gauguin lange tijd verbleef en de “School van Pont-Aven” oprichtte, en de vestingstad Concarneau. Op de route ligt ook het stadje Locronan, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Voor de opnames van een film werden hier in 1979 alle elektriciteitsleidingen weggewerkt en dat is zo gebleven. Het is daarom nog steeds een geliefde plek bij filmregisseurs.

 

 

De moderne havenstad Brest is op donderdag 12 juli de vertrekplaats van de 6e etappe. Hier trekken de renners het binnenland in om te eindigen in een pittige slotklim naar Mûr-de-Bretagne. De route loopt langs het regionale natuurpark de Monts d’Arrées en het legendarische bos van Huelgoat, dat is gevormd uit enorme rotsblokken. De finish ligt niet ver van het Meer van Guerlédan. Een paradijs voor liefhebbers van de natuur. Dit enorme kunstmatige meer is met zijn met bomen omringde kreken, wandelpaden en vergezichten één van de mooiste plekken van het binnenland van Bretagne.

Op vrijdag 13 juli verlaat de Tour de France via Fougères de regio Bretagne. Hier waan je je in de middeleeuwen wanneer je dwaalt door de geplaveide straatjes met vakwerkhuizen en een bezoek brengt aan het imposante kasteel.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.