De beste plekken om te mountainbiken in Peru

Een van de outdoor activiteiten die absoluut aan te raden is in Peru, is mountainbiken. Het mooie hieraan is, dat Peru zeer veel verschillende gebieden heeft om doorheen te fietsen, waardoor je de meest uiteenlopende natuur en cultuur kunt bezichtigen tijdens je verschillende tochten.

En niet te vergeten; de bijzonder lange downhill trails zijn een feestje op de fiets! Eigenlijk is heel Peru uitermate geschikt om te mountainbiken! Wij hebben het aanbod aan verschillende mountainbike gebieden in Peru voor jullie op een rijtje gezet.

De Colca Valley

De Colca Canyon ligt ongeveer 160 kilometer van Arequipa af, en staat voornamelijk bekend als het leefgebied van de condor, de prachtige Zuid-Amerikaanse gier. De naam ‘Colca’ komt van de gaten die in de vallei te vinden zijn. De Inca’s gebruikten deze kloven om voedsel in te bewaren. Tussen deze kloven liggen niet alleen mooie dorpjes en natuur, maar ook paden speciaal voor mountainbikers!

 

 

Een mooi startpunt voor een tocht is het Aguada Blanca National Reserve, welke naar Chivay leidt, een dorpje aan de ingang van de vallei. Voor beginners zijn er geplaveide paden en de gevorderden hebben meer dan genoeg keuze. De Hoogte in de vallei gaat tot 4850 meter, en behalve bijzondere natuur en lokale dorpjes, zijn de hot springs, met een watertemperatuur van gemiddeld 45 graden, ook een aanrader!

 

 

In en om Lima

Als je in de buurt van Lima bent, kies dan voor een stadstour, fiets de provincie in. Om de stad Lima beter te leren kennen, is een stadstour richting San Isidro en/of Miraflores een goed idee. Voor de echte natuurliefhebber, en ook de wat meer gevorderde mountainbiker, ligt om de hoek van Lima ontzettend veel moois. Meerdere valleien bieden geweldige paden, waar niet alleen de natuur indrukwekkend is, maar je ook nog archeologische resten van oude culturen kunt bewonderen zoals bij Lunahuaná. Een van de meest geliefde trails is de Sto Domingo De Los Olleros. De hoogte in de regio rond Lima kan oplopen tot 3400 meter.

Cuzco

Vanaf Cuzco zijn er ontzettend veel routes naar de Sacred Valley van de Inca’s, het is net een snoepwinkel. Voor alle type mountainbikers is hier wat wils!

De Amazone regio

Het Amazone gebied is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gaat mountainbiken, maar wil je het combineren met andere outdoor- en wateractiviteiten, dan is het Amazonegebied wel een geweldige optie! Maak een tocht naar een van de hoogste watervallen ter wereld: de Gocta watervallen, en bezoek zeker het archeologische pareltje tussen de Amazone en de Andes: Fort Kuélap. De trails tussen de jungle en de bergen zijn uniek en heel goed te doen voor gevorderde sporters.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.