VARS: Wandelen en fietsen voor iedereen

Vars, dat reeds erg bekend is als wintersportgebied, is ook in een zomer een paradijs voor natuurliefhebbers. Het gebied ligt in de Hautes Alpes, het zuidelijke deel van de Franse Alpen, en is een prachtig natuurgebied met een gevarieerd reliëf, talrijke meren, bergtoppen tot 3.385 meter hoogte, beboste valleien en pittoreske bergdorpjes met een historisch erfgoed.

fietsen-montee-du-col-de-vars-foto-www-scalpfoto-com

Foto: www.scalpfoto.com

Het gebied heeft talrijke mogelijkheden voor prachtige ontdekkingstochten op de fiets, mountainbike of te voet, voor alle leeftijden en niveaus.

Wandelen langs het Lac des 9 couleurs

Dit is ongetwijfeld een van de beste wandeltochten van Vars: het Meer van de 9 kleuren! Deze wandeling is geschikt voor een groot publiek met de juiste uitrusting (schoenen, jack, rugzak met water en wat eten, zonbescherming en fototoestel!). De wandeling begint vlakbij een herdershut boven het bergdorp Ste Catherine. Na een beklimming naar boven volgt men een pad op de bergflank tot aan de pas van Serenne. Vervolgens klimt men nog ongeveer 10 min om het Meer van de 9 kleuren te bereiken, dat verscholen ligt tussen de rotsen op 2.711 meter hoogte. Wandeltijd heen en terug: 4 uur.

 

 

Trailrunning: De Vallei van Escreins

 

 

Wielrennen: De bergpas van Vars (Col de Vars)

Vars is een van de etappes die men niet mag missen op de route van de Grandes Alpes. Het gebied is nauw verbonden met de wereld van het wielrennen dankzij de bergpas van Vars, een beroemde wegpassage met het hoogste punt op 2.109 m, die ieder jaar weer duizenden fietsliefhebbers ziet passeren. Het jaar 2017 is weer een interessant jaar voor de bergpas van Vars met in het bijzonder het passeren van de Tour de France op 20 juli 2017. De bergpas van Vars is toegankelijk voor alle wielerfans. Een bergpas van de eerste categorie die flink wat inspanning vergt, maar zeker niet mag ontbreken in het routeboekje. Een mijlpaal: De helling Guillestre – Vars, 19 km -1.118 meter hoogteverschil, met een gemiddeld hellingspercentage van 5,7% en een maximale helling van 9%. De Tour de France is hier al 33 keer gepassseerd!

Slapen in Hotel les Escondus

Hotel Les Escondus is geheel gerenoveerd in 2015-2016 en heeft reeds sinds generaties een verfijnde visie voor het doorbrengen van een vakantie in de bergen. Er is veel werk verzet voor het behalen van een 3* niveau midden in het hart van het gebied. Het hotel biedt een restaurant, een spa, een trendy bar en een squashruimte. Bovendien is het hotel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving op de fiets of te voet. Een extra bijzonderheid van deze accommodatie is het boomhuis, een kamer welke zich letterlijk in de bomen bevindt!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.