Bezoek Museumnacht Maastricht 2018 op 13 april

Kunnen we de 3e editie van Museumnacht Maastricht in een paar woorden omschrijven? Wat dacht je van: Clubbing (on tour), doolhoven, geluksbrengers, ondergrondse taferelen, kampioen fluiten, Las Vegas meets kermis, magie en tropische stormen, de nodige foute tunes én natuurlijk niet te vergeten waanzinnige kunstcollecties, video-art en performances.

Hoe dan ook beloven de 13 art venues van Museumnacht Maastricht met 1 ticket weer 5 gelukzalige en surrealistische avonduren (9 incl. de afterparty), die eigenlijk niemand mag missen!

[St]art-schot: LUCKY 13

Dit jaar wordt de Museumnacht op een wel zeer bijzondere wijze én geheel in stijl van het thema Lucky 13 geopend. De 13e stadsbeiaardier van Maastricht – Frank Steijns – geeft om 20:00 uur het ‘startschot’ met een carillonconcert vanuit het Stadhuis. Samen met ensembles van de Maastrichtse muziekschool Kumulus wordt ook gelijktijdig een repertoire gespeeld op diverse locaties, geïnspireerd op Vrijdag de 13e! Naast dat Frank Steijns werkzaam is bij Kumulus, speelt hij ook in het orkest van André Rieu.

 

 

En dan barst de nacht los

Boekhandel Dominicanen wordt i.s.m. het modecollectief FASHIONCLASH en talent van de Toneel- en Kunstacademies omgetoverd tot een heuse Club 13, waar je naast een dansje ook een gokje kan wagen. Een aantal gelimiteerde gelukkigen kan zelfs de hele nacht verblijven in de mooiste boekhandel van de wereld. Ronddwalen tussen de grootste literaire meesterwerken, genieten van warme voorleesstemmen, luisteren naar interessante lezingen, yoga, optredens en de nacht afsluiten met een ontbijtje van Coffeelovers. Bij Marres wordt met tropische stormen en jungle fevers de temperatuur opgevoerd, terwijl in Museum aan het Vrijthof een ware Kermis losbarst, inclusief foute tunes en een Mr. Claw grijpmachine met ringen van niemand minder dan Ted Noten. Op deze avond vol tovenarij en surrealisme is er ook tijd om te chillen tijdens een van de ‘lig’concerten van Intro in Situ bij Museum Sjoen Limburg en kun je griezelen in de bios van Lumiére. Ontdek daarnaast een legio aan keuzes in het (un)lucky labyrint van het Bonnefantenmuseum of bezoek een Unvollendete Maastricht bij Bureau Europa. Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht geven de avond uit handen met een Student Take-over. Wil je het Museumnachtleven nog dieper induiken? Ga dan de kelder in bij Van Eyck (i.s.m. B32) en ontmoet de Nederlandse kampioen fluiten, doe mee aan de Oma Riekie’s Soundmixshow, swing op de beats van Patrick-de-dj-die-niet-draaien-kan of ga mee op het rijdende bankstel van ome Tonnie.

Teveel om op te noemen

Eigenlijk teveel om op te noemen, laat staan om te lopen! Gelukkig rijden er 5 Hop-on Hop-off Art Clubs i.s.m. Arriva en CODE043 rond, die je niet alleen gratis van A-naar-B brengen, maar ook voor a(rt)musement zorgen. Kortom, genoeg leven in de brouwerij. Zorg vooral dat je nog energie over hebt voor de afterparty in de Muziekgieterij, waar je tot 05.00 uur (<18 jaar tot 03.00 uur) kan genieten van een laatste dosis aan Lucky Gems op het ritme van funky, electro, tropical & disco tunes. Speciaal voor de Museumnacht is ook de Sphinxpassage geopend van 20.00 tot 01.00 uur, waar ruim 30.000 tegels het Maastrichtse Sphinxverleden tot leven brengen.

Maastricht

Ontdek dat Vrijdag de 13e alles behalve ‘UNLUCKY’ is in Maastricht! Tenzij je natuurlijk geen ticket hebt kunnen bemachtigen…

 

 

Museumnacht Maastricht vindt plaats tijdens de Nationale Museumweek (9 t/m 15 april 2018).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.