MOTORbeurs Utrecht haakt in op recordaantal motorrijders Nederland

Nederland heeft nog nooit zoveel motorrijders gehad als nu. De motor is bezig aan een niet te stuiten opmars. 1,5 miljoen mensen heeft inmiddels een motorrijbewijs. Alleen al afgelopen jaar slaagden ruim 27 duizend mensen (27.229) voor dit felbegeerde papiertje.

Op MOTORbeurs Utrecht kunnen zij vanaf aanstaande donderdag tot en met zondag hun hart ophalen met alles wat te maken heeft met motoren, van de nieuwste modellen tot occasions, accessoires en stuntshows. MOTORbeurs Utrecht trekt jaarlijks bijna 100.000 bezoekers.

Aantal geslaagden

Het aantal geslaagden in 2017 ligt 8,9% hoger dan in 2016 en is zelfs het hoogste aantal sinds 2003, zo blijkt uit een analyse van CBR-gegevens door BOVAG. In 30 jaar tijd is het aantal Nederlanders in bezit van een motorrijbewijs met 56,8 procent gestegen, van 916.000 in 1987 naar 1.435.862 in 2017. We kunnen dus stellen dat motorrijden populairder is dan ooit. Om de nieuwe aanwas in de hechte motorwereld te verwelkomen, lanceerden MOTORbeurs Utrecht een unieke actie; maar liefst 500 motorrijders die in 2017 hun motorrijbewijs behaalden, krijgen een gratis toegangsbewijs voor de openingsdag.

 

 

Liefde voor motoren

Gezien de grote liefde voor motoren én het perfecte motorweer verwacht MOTORbeurs Utrecht de komende dagen vanuit alle windstreken één grote stroom motorrijders richting Utrecht. Extra hallen worden geopend om al die motoren veilig, droog, warm en gratis te kunnen parkeren. Daarna lopen zij direct de beursvloer op waar ze de grootste showroom van Nederland kunnen bewonderen. Merken tonen hun allernieuwste modellen, evenals hun oneindige aanbod occasions, accessoires, kleding, helmen, reizen en alle andere dingen die met motorrijden te maken hebben.

 

 

De bezoekers komen zelf ook in actie; van het maken van testritten en zelf kartbiken tot een echte wheelie maken op de nieuwgebouwde wheeliesimulator van Suzuki. Motorfans zonder rijbewijs volgen daarnaast bij BOVAG Try the Bike hun eerste rijles om het rijvirus te pakken te krijgen. Verder staat het programma traditiegetrouw bol van weergaloze shows, zoals de globe of speed, de steile wand, de ring of fire en kunnen bezoekers kennismaken met motogymkhana, dé motorsport uit Japan waarbij motorrijders een behendigheidsparcours afleggen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.