Mysterieuze weerfenomenen en een bijzondere planeet in NEMO

In de voorjaarsvakantie kom je in NEMO veel te weten over het weer in ons zonnestelsel. Van een storm met de kracht van een waterstofbom van 100 megaton tot een 400 jaar oude orkaan; alles komt voorbij in de nieuwe film Extreem weer in het zonnestelsel.

Kinderlezing Nemo

Genoeg gezien? In Science Live kun je meedoen aan echt wetenschappelijk onderzoek. Je bezoekt de planeet Tyrosh, waar je op missie gaat de planeet te helpen. De film en het onderzoek in Science Live zijn onderdeel van de programmering voor de voorjaarsvakantie, tot en met 4 maart in NEMO.

Eigen uitvinding

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er nog vele andere workshops en activiteiten. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen uitvinding op papier. Wil je weten hoe je die in het echt zou gebruiken? Ga op de foto en spring zo in je eigen tekening. Of zet een ingenieuze constructie met zelfgemaakte tandwielen in beweging in de werkplaats van NEMO. Het programma tijdens de voorjaarsvakantie vind je op de website van NEMO.

 

 

Science Live

Tijdens vakanties ervaren bezoekers van NEMO in Science Live hoe onderzoek werkt. Zo leveren ze een bijdrage aan de wetenschap. Tot en met 4 maart zijn wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen en Interdisciplinary Center Herzliya (Israël) aanwezig in NEMO.

 

 

Als onderdeel van het onderzoek bezoek je de planeet Tyrosh waar verschillende groepen bewoners leven. Je leert over de planeet Tyrosh, zijn bewoners en hoe die met elkaar omgaan. En je gaat op een missie om de planeet Tyrosh te helpen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.