Test de eerste elektrische camper in Nieuw-Zeeland

De auto-industrie is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s, maar de camperwereld loopt hierin nog wat achter. Camperreis-organisatie Travelhome is dan ook verheugd dat een van de verhuurbedrijven waar zij in Nieuw-Zeeland mee samenwerken – Jucy – op dit moment een elektrische camper aan het testen is.

Het is een Nissan prototype NV200. 2 Franse toeristen zijn een maand in deze camper aan het rondtoeren op het Noorder eiland. De regering van Nieuw-Zeeland pompt 1.7 miljoen NZ dollar – ruim 1 miljoen euro – in het aanleggen van oplaadpalen en –stations. ‘Uiteraard moeten camperfabrikanten ook evolueren en met energiezuinigere modellen op de markt komen’, stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. ‘Zodra de e-modellen beschikbaar komen en de infrastructuur voor elektrisch rijden is uitgerold, gaan wij direct elektrische campers aanbieden. Duurzaam roadtrippen in Nieuw-Zeeland zal naar verwachting vanaf 2020 mogelijk zijn.’

Campervakanties

Jucy is een van de 10 camperbedrijven in Nieuw-Zeeland waarvan het wagenpark door Travelhome wordt aangeboden. Van der Wiel verwacht dat deze innovator in de camperindustrie veel navolging zal krijgen: ‘Het is een competitieve markt. Zodra de eerste camperverhuurder elektrische campers gaat aanbieden, zal dit ongetwijfeld veel navolging gaan krijgen bij concullega’s.’ De actieradius van de Nissan e-camper die de 2 toeristen uit Parijs momenteel uitproberen, is 100 kilometer. ‘Daar moet de komende jaren nog even aan gewerkt worden,’ stelt Jucy directeur Dan Alpe. ‘Een range van 150 km is voor de doorsnee camperaar op deze bestemming ideaal.’ Ook merken als Volkswagen en Dethleff ontwikkelen nieuwe e-campers.

 

 

Travelhome

Travelhome biedt campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Chili en Europa. Verleden jaar zijn Japan en Cuba aan di aanbod toegevoegd. Voor meer informatie over het campervakantieaanbod kijk op Travelhome.

 

 

Travelhome won verscheidene malen ‘de beste specialistische touroperator’ award in de Zoover Awards verkiezing. Ze is aangesloten bij de brancheorganisaties ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), het Calamiteitenfonds en de IATA. Het bedrijf is een dochter van de ANWB.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.