Google introduceert 8 nieuwe Nederlandse locaties in Google Street View

Google heeft 8 nieuwe locaties toegevoegd aan Google Street View, namelijk Station Rotterdam Centraal, Eindhoven Airport, de Universiteiten van Groningen, Eindhoven en Amsterdam, en trekpleisters zoals Koninklijk Theater Carré, Burgers’ Zoo en FOAM. Deze locaties zijn nu virtueel te verkennen via smartphone, tablet en browser.

Hotspots over de hele wereld

Google Street View maakt het bezoeken van hotspots over de hele wereld mogelijk via smartphone, tablet en browser. In Nederland zijn bezienswaardigheden zoals Het Scheepvaartmuseum, het Olympisch Stadion en Attractiepark Efteling al virtueel te bezoeken.

 

 

Virtueel

Dit is nu ook mogelijk voor de volgende locaties: Koninklijk Theater Carré – Loop door het legendarische Carré, waar onder andere Toon Hermans, Herman van Veen en Youp van ’t Hek de foyer sieren met een borstbeeld. FOAM – Ontdek de toonzalen van Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) in 360 graden foto’s. Burgers’ Zoo – Bezoek het safaripark, de mangrove en de bush van Burgers’ Zoo. Rijksuniversiteit Groningen – Gesticht in 1614, en daarmee een van de oudste universiteiten van Nederland. Universiteit van Amsterdam – Neem een tour door UvA-locatie ‘het Maagdenhuis’, dat door de jaren heen verschillende keren is bezet door studenten. Technische Universiteit Eindhoven – Bekijk de laboratoria en bibliotheken waar dagelijks ruim 10.000 studenten onderzoek doen. Eindhoven Airport (recaptured) – Op het grootste regionale vliegveld van Nederland komen en gaan jaarlijks meer dan 4,7 miljoen reizigers. Rotterdam Centraal – Verken het Rotterdamse stationsgebouw dat op 13 maart 2014 officieel heropend werd door Koning Willem Alexander.

Nieuwe Street View opnames vanaf april

Vanaf april dit jaar rijdt de Google Street View-auto weer door Nederland. Het verzamelen van beelden is een eerste stap in het publicatieproces van Google Street View. Afhankelijk van het weer en het ideale tijdstip wordt een route uitgestippeld. De Google Street View-auto maakt 360°-foto’s die op basis van GPS het straatbeeld in kaart brengen. Voordat de beelden worden gepubliceerd, worden gezichten en kentekens vervaagd.

 

 

Naast de Google Street View-auto zorgen de Street View-trekker en Street View-trike dat natuur en culturele plekken die niet toegankelijk zijn met de auto ook via Google Street View te ontdekken zijn.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.