Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie naar Tsjechië

In 2017 gingen Nederlanders vaker op vakantie naar het buitenland en ook Tsjechië bleek een populaire vakantiebestemming te zijn. Ondanks dat Tsjechië niet in de top 10 staat van buitenlandse vakantiebestemmingen van Nederlanders was er een aanzienlijke groei te zien. Bijna 250.000 Nederlanders zijn in 2017 naar Tsjechië op vakantie gegaan. Ten opzichte van 2016 betekent dit een groei van 11,8%.

Meer Nederlanders en Belgen

Ruim 364.000 mensen uit de Benelux zijn in 2017 op vakantie geweest in Tsjechië. Hiervan waren Nederlanders de grootste groep. Ook Belgen gingen in 2017 vaker naar Tsjechië. Ruim 110.000 Belgen spendeerden hun vakantie in het Centraal-Europese land. Ten opzichte van 2016 is dat een groei van 3,8%. Door de komst van een nieuwe vlucht tussen Luxemburg en Praag was er in 2016 een enorme groei van het aantal Luxemburgers te zien van bijna 34%. In 2017 kwamen iets minder Luxemburgers naar Tsjechië. De statistieken lieten een lichte daling zien van 4 procent. Toeristen uit België en Luxemburg verbleven gemiddeld 3,5 dag in Tsjechië. Nederlanders daarentegen bleven iets langer in het land, zo’n 4 dagen.

 

 

Groei Tsjechische vakantiemarkt

Ruim 10 miljoen buitenlandse toeristen bezochten in 2017 de Tsjechische Republiek. Niet alleen het aantal toeristen uit Nederland en België groeide ook andere landen lieten een stijging zien. Opvallend is de enorme stijging van toeristen uit China (+38,2%), Rusland (+35,3%), IJsland (+31,7%) en Malta (+31,5%). Ten opzichte van 2016 heeft Tsjechië in 2017 9,2% meer toeristen ontvangen blijkt uit de cijfers van het Tsjechische bureau voor statistiek. Uit de buurlanden Duitsland, Slowakije en Polen kwamen de meeste toeristen. Hierna volgt de Verenigde Staten, China en Groot-Brittannië.

 

 

CzechTourism Benelux is erg tevreden met de cijfers van 2017. “In het eerste kwartaal van 2017 zagen we al een groei van toeristen uit de Benelux. Hieruit blijkt dat Tsjechië ook als winterbestemming in trek is,” aldus Petra Paleckova directeur van het Tsjechische verkeersbureau in Amsterdam. Voor 2018 verwacht CzechTourism tevens meer toeristen. Op basis van de sterk groeiende economie en doordat mensen vaker een korte vakantie nemen. “Praag is slechts 1,5 uur vliegen en Tsjechië heeft ontzettend veel te bieden aan cultuur en natuur. Het lekkere weer en de vele campings kunnen toeristen ook waarderen. En Tsjechië is nog steeds goedkoop.” Genoeg redenen voor een vakantie naar Tsjechië volgens Paleckova. Met het thema ‘100 Jaar Tsjechië’ wil CzechTourism dit jaar het 100-jarige bestaan van de onafhankelijke staat vieren. Tijdens deze eeuw zijn er op cultureel, industrieel en muzikaal gebied vele ontwikkelingen geweest. De grenzen van het land zijn in deze periode vele malen veranderd, maar deze eeuw blijft een doorbraakjaar in de moderne geschiedenis van Tsjechië.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.