Vind je ultieme match in Cuba via verbintenis met local

Tijdens Valentijnsdag, de dag dat we verbintenissen met elkaar vieren, haakte Riksja Travel daarop in door in de bestemming Cuba een nieuwe bouwsteen aan te bieden, waarbij hun reizigers gekoppeld worden aan locals. “Nee, het gaat niet om liefdesmatches”, lacht Vincent Pietersen, bestemmingsexpert bij Riksja Cuba. “Dat is een vak apart. In plaats daarvan willen we reizigers op basis van hun hobby’s matchen met Cubanen.”

Verbintenis

Riksja ziet dat veel reizigers thuis gepassioneerd hun hobby uitvoeren, maar dat deze tijdens een vakantie vaak geparkeerd wordt, omdat reizigers niet goed weten waar ze terecht kunnen. Daar wil de reisorganisatie een handje in helpen, als een ware Cupido. Pietersen: “Wij zijn als Cuba-specialisten meermalen in het land geweest en hebben een breed netwerk. Voor ons is het dus een stuk makkelijker om een verbinding te leggen. Of je nu graag gitaarspeelt, geregeld gaat hardlopen of een passie voor schilderen hebt, wij vinden je ultieme match voor je.” Zo kunnen dansliefhebbers samen met een local de heupen losschudden of kun je de ring in om tegen een Cubaan te boksen. “Er is geen vaste poule aan Cubanen waar je hobby op moet aansluiten, zoals Airbnb bijvoorbeeld aanbiedt”, verduidelijkt Pietersen. “We staan open voor elke hobby. Pas als wij van de reiziger horen wat hij of zij graag zou willen doen, gaan wij op zoek naar iemand in Cuba die dezelfde hobby heeft.” Daarmee is Riksja Cuba de eerste reisorganisatie die echt inspeelt op de behoefte van de reiziger, in plaats van dat de reiziger moet kiezen uit bestaand aanbod. De activiteit kan bovendien toegevoegd worden aan de reis, waardoor het zich onderscheidt van bestaande muziek- of fotografiereizen, waarbij de hele vakantie in het teken staat van de hobby.

 

 

Nieuwe bouwsteen

De nieuwe bouwsteen sluit aan bij de missie van Riksja Travel, die reizigers dichter bij hun bestemming wil brengen. “Op deze manier leer je het land en de mensen écht kennen”, aldus Pietersen. “Voor reizigers, door reizigers.”

 

 

Cuba is van de 47 bestemmingen van Riksja Travel. Bij gebleken succes overweegt de reisorganisatie de bouwsteen ook in andere bestemmingen in te zetten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.