Spelletjes spelen populair tijdens vakantie op bungalowpark

56 procent van de mensen speelt een potje kaarten wanneer zij op vakantie zijn in een bungalowpark. Bungalowparkoverzicht.nl onderzocht hoe mensen hun weekendje weg of korte vakantie invullen op een vakantiepark, en met wie zij dat het liefst doen. Ook is onderzocht welke faciliteiten het meest bijdragen aan het gezelligheidsgevoel.

Bungalowpark 2017

Kaartspellen vaker dan bordspellen gespeeld

Het spelen van gezelschapsspellen is een populaire bezigheid tijdens een weekje of weekendje weg. Van de ondervraagden geeft 56 procent aan te kaarten wanneer zij een bungalowpark bezoeken. Bij de bordspellen is Monopoly het ultieme vakantiespel; 49,1 procent van de vakantiegangers heeft wel eens een potje Monopoly gespeeld. 58,9 procent van de bezoekers speelt het hele jaar door spelletjes. Een kleiner deel van de bezoekers (34,2 procent) speelt alleen een spelletje als het kwik is gedaald. In de zomer geven zij de voorkeur aan activiteiten buitenshuis.

 

 

Open haard

Aanwezigheid van open haard belangrijke winterse factor bij keuze bungalow. De open haard is de meest genoemde faciliteit als het gaat om gezelligheid. Bijna de helft van de respondenten (45,4 procent) stelt de aanwezigheid van een open haard in het huisje zelfs als een belangrijke voorwaarde voor het boeken van een vakantiehuisje in de winter. 35,9 procent verkiest de aanwezigheid van een sauna boven die van een open haard. De open haard wordt door 4 op de 5 bezoekers van bungalowparken minimaal 1 keer tot zelfs elke dag gebruikt. Opvallend is dat vakantiegangers die een open haard niet als eis stellen in een bungalow, hier dus wel gebruik van maken.

 

 

In de zomer en het voorjaar zoeken de vakantiegangers de zon op. Logischerwijs verschuiven dan ook de wensen voor een bungalowpark; een terras aan het huisje is voor 53,7 procent belangrijk en 43,9 procent geeft aan in de zomer niet zonder barbecue te kunnen.

Samenstelling gezelschap bezoekers vakantiepark

56 procent bezoekt een vakantiepark samen met de partner of eigen gezin. Van de ondervraagden geeft 82,6 procent aan, dat zij hun kinderen meenemen naar het vakantiepark. Opa en oma gaan ook mee (19,5 procent). Van de ondervraagde respondenten geeft 35,1 procent aan (ook) eerder met vrienden een vakantiepark te hebben bezocht. Gasten zijn ook welkom, zo heeft 44,8 procent van de deelnemers wel eens gasten uitgenodigd op het bungalowpark. Lees de volledige resultaten op de onderzoekspagina.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.