10 goede redenen voor een vakantie in Auvergne-Rhône-Alpes

De rijk beladen culturele schatkist. Hier uitgekeken raken zou echt heel knap zijn. Onze regio telt niet minder dan 8 Unesco-Werelderfgoedsites, de heerlijke stad Lyon en 20 kleinere steden en streken met het prestigieuze label ‘Ville – of Pays – d’Art et d’Histoire’. Plus 22 van de ‘Mooiste dorpen van Frankrijk’.

Onze liefde voor uw maag. De mooiste wijnen en ander culinair genot. Bijna 100 chefs hebben er een of meerdere Michelinsterren. Er zijn 10 wijngebieden, met klinkende namen als Beaujolais en Côtes-du-Rhône. Waar we ook kaas van hebben gegeten? Kaas: er zijn 21 AOC’s.

Wintersportwereld bij uitstek

Hier wordt het hele gezin gelukkig. Auvergne-Rhône-Alpes is de grootste Europese skiregio met 173 full-service wintersportcentra die een compleet activiteitenaanbod bieden. Of je nu van skigebied naar skigebied wilt gaan, of juist een knus klein gebiedje zoekt.

 

 

Pure natuur

Ongerepte weelde midden in Europa. Want er zijn hier 9 regionale natuurparken, 2 nationale natuurparken (La Vanoise, Les Écrins) en bijna 50 nationale en regionale natuurreservaten. Hier komt iedereen echt op adem.

 

 

Voor een gezonde en actieve droomvakantie. 3 van de 5 allergrootste Franse meren liggen in dit gebied: het meer van Genève, het meer van Le Bourget en het meer van Annecy.

Vulkanen voor extra spanning

Een intrigerend en intens landschap. Met de blikvanger Puy de Dôme, maar ook de Puy Mary, de grootste stratovulkaan van Europa en de hoogste top van het Centraal Massief, de Puy de Sancy (1.886 m): een fascinerend en uniek vulkanisch landschap.

Feest voor outdoorfans

Dit is de grootste speeltuin van Europa. Voor wandelaars, fietsers en mountainbikers is deze wereld een snoeptrommel vol grote wandelroutes als de GR69 en de GRP77, eindeloze fietsmogelijkheden, vele trailparcours en speciale ATB-circuits.

Weldadig voor het lichaam

De heilzame invloeden van ons bronwater. Namen als Vichy en Evian zijn niet voor niets wereldberoemd: kom ook genieten in een van de 24 kuurcentra.

Hipste stedentrips

Heerlijke weekends met het accent op relaxen. De grote stad Lyon biedt alles wat een stedentripper maar kan wensen, maar ook het mooie Clermont-Ferrand, Grenoble aan de voet van de Alpen, de designstad St-Etienne, het artistieke Valence, kuurstad Chambéry en bedevaartsoord Le Puy-en-Velay zijn perfecte weekendbestemmingen.

Kies voor spectakel

De evenementenkalender lonkt. Met exposities in Saint-Etienne, films in Annecy en Clermont-Ferrand, straattheater in Aurillac, het Lichtjesfeest in Lyon en nog veel, veel meer!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.