Carnaval do Rio de Janeiro populairst onder Nederlanders

Meer dan de helft van carnavalvierend Nederland (54,0%) wil ooit nog eens een keer naar het grote carnaval in Rio de Janeiro. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval.

Een andere carnaval locatie die populair is onder Nederlanders is het ‘Karneval in Köln’ in Keulen. 20% wilt nog graag een keer feestvieren bij het grootste carnaval van Duitsland. Op de 3e plaats staat het Mardi Gras feest in New Orleans; 16,6% van de Nederlanders loopt warm voor dit Amerikaanse festival.

Jongeren willen feest, ouderen cultuur

De extravagante carnavalsfeesten in Amerika doen het vooral goed onder de jongeren. Respondenten tussen de 21 en 30 jaar gaan het liefst naar Rio de Janeiro (60,6%), gevolgd door Mardi Gras (18,2%). Opvallend genoeg neemt de interesse in deze feesten geleidelijk af naarmate men ouder wordt. Zo willen ‘slechts’ 34,4% van de respondenten die ouder zijn dan 50 jaar naar Rio de Janeiro, gevolgd door Keulen (32,2%). Ook hebben senioren veel meer belangstelling voor het traditionelere ‘Carnevale di Venezia’ in Venetië, Italië.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.