1 op de 3 Nederlanders vierde op 14 februari 2017 de dag des liefde

1 op de 3 Nederlanders vierde op 14 februari 2017 de dag des liefde en deze feestvierders gaan steeds meer uitgeven. In 2013 lag het gemiddelde rond de 46 euro, terwijl we vorig jaar op 55 euro uitkwamen. Millennials – mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000 – zijn het meest bezig met Valentijn (40%). Dit blijkt uit de trends van de jaarlijkse feestdagenmonitor van Motivaction onder 1.500 Nederlanders, uitgevoerd sinds 2013.

Mannen spenderen meer

Meer dan de helft van de respondenten die Valentijn viert, koopt een cadeautje voor zijn/haar geliefde. Mannen gaven hier in 2017 gemiddeld 40 euro meer aan uit dan vrouwen. 29% van hen koopt dit geschenk online, terwijl vrouwen het meest te vinden zijn in een fysieke winkel (73%). 1/3 van de millennials gaf vorig jaar aan meer uit te geven dan het jaar ervoor.

 

 

Populairder

Ruurd Hielkema, senior research consultant: “De Feestdagenmonitor laat zien dat Amerikaanse feestdagen steeds populairder worden in Nederland. Niet alleen gaan we er vaker op uit tijdens deze speciale dagen, we grijpen ook de gelegenheid aan om meer geld uit te geven aan cadeautjes.”

Vaker naar een restaurant


De trend om Valentijn buiten de deur te vieren is ingezet. 32% van de millennials die Valentijnsdag vierde ging vorig jaar naar een restaurant. In 2013 lag het percentage van de Nederlanders die op deze dag uit eten ging nog op 22%.

 

 

Ook worden er uitjes genoemd zoals een hotel, theater of de dierentuin. Toch bleef vorig jaar nog het overgrote deel van de Nederlanders thuis met Valentijn (68%).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.