Bezoek het Food Euphoria Festival in Q-Factory in Amsterdam

Op 25 maart opent het “Food Euphoria Festival” haar deuren van 12:00 tot 22:00 bij de Q-Factory, in Amsterdam. Het is een rijk gastronomisch festival. Meer dan 15 producenten uit alle hoeken van Griekenland, veel verschillende lokale traditionele producten, culinaire presentaties door gerenommeerde Griekse koks en muziek vormen het decor van het eerste “Greek Food Festival” in Nederlands.

Golden ratio

Net als het logo laat zien, de Griekse letter “φ” (*phi) bekend als “golden ratio” of “divina proportia” in Wiskunde en Geneeskunde, dat was als eerst bestudeerd door Pythagoras & Euclides in de klassieke Griekenland.

 

 

Maar wat heeft dit te maken met ons Festival?

Food of φαγητό (fajitó) in het Grieks is onze manier om euforie in onze harten te brengen. Het woord euphoria komt uit de Griekse woorden εὐφορία: εὖ (eu) betekent «goed» & φέρω (pherō) betekent “brengen´´.

 

 

Tijdens het “Food Euphoria Festival” willen we u het golden ratio gevoel geven van eten & drinken, workshops & voorstellingen, muziek & dansen. Dus wij organiseren een dag vol met Griekse producenten die hun producten, aan u laten proeven en ontdekken hun kwalitatieve eten en drinken products, traditional or innovative. Traiteurs die de hele dag heerlijke snacks aan u zullen bieden samen met bieren, wijnen en sterken dranken. Chefs & food bloggers die mooie en interessante workshops zullen geven. Musiekbands, acteurs & dansgroepen die de nodige feeststemming creëren. De belangrijke ingrediënten zijn hierbij onze liefde voor de Griekse keuken en haar opkomst als een onderdeel van het Griekse culturele erfgoed. Het “Food Euphoria Festival” streeft ernaar om de smaak van ons land dichter bij het publiek te brengen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.