Dit zijn de 10 populairste buitenlandse bootvakanties

Barqo, het eerste Nederlandse botendeelplatform, signaleert dat vakantiegangers steeds vaker op een bootvakantie in het buitenland gaan. Nederlandse vakantiegangers gaan niet alleen vaker naar het buitenland om wekenlang te zeilen, maar er is ook een flinke stijging in het aantal vakantiegangers dat een boot in het buitenland huurt voor slechts een weekend of midweek.

Populaire bootvakanties 2017

Dit zijn volgens Barqo de 10 meest populaire bootvakanties van het afgelopen jaar. Opvallend is dat Kroatië hofleverancier is, met maar liefst 5 bestemmingen in de top 10.

 

 

Ibiza, Spanje

Het bekendste eiland van de Spaanse Balearen is al sinds jaar en dag een favoriete vakantiebestemming voor velen en het is de laatste tijd ook een steeds populairdere bestemming voor bootvakanties geworden. Ibiza werd bekend door de discotheken, clubs en de lokale hippie-community. Sommigen zeggen dat het eiland zo betoverend is, dat het je voorgoed verandert. Buiten kijf staat dat het lastig is om slechts een keer naar Ibiza te gaan, want de kans is groot dat je weer dat Ibiza-gevoel wil beleven.

 

 

Het klassieke Athene staat op een goede 2e plek. Uit koers raken is vrijwel onmogelijk op de zee rondom de Griekse hoofdstad, want vanuit bijna elke plek kijk je uit op het Parthenon, de klassieke tempel in het hart van de stad. De klassieke oudheid, talloze bezienswaardigheden en de Griekse blauwe zee – en relaxte state of mind – maken het niet voor niets een erg populaire bestemming voor een bootje huren met barqo.

Murter, Kroatië

Voor de kust van eilandengroep Kornati vind je Murter. Dat Murter steeds populair wordt, komt onder meer doordat steeds meer mensen een excursie doen bij het betoverende National Park Kornati, dat hier gelegen is. Ook kiezen steeds meer vakantiegangers voor een vaarvakantie op de Adriatische Zee en slaan ze Murter daarbij beslist niet over. Wie het eiland heeft bezocht, snapt waarom.

Mallorca, Spanje

Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse Balearen, met een kustlijn van maar liefst 581 kilometer. Het eiland is populair bij feestgangers, wandelaars en fietsers. De lokale economie draait op toerisme en het aanbod van boten is hier dan ook enorm. Onder vakantieganger is de Peer Gynt een geliefde boot. Dat is een kajuitzeiljacht van 14 meter lang, geschikt voor 6 personen. Je kunt deze boot huren< voor nog geen €300,- per dag.

Punat, Kroatië

Kroatië is een van de populairste vakantiebestemmingen onder bootliefhebbers en dat komt mede door de lange kustlijn. Aan die kustlijn vind je Punat, een van de grootste en best ontwikkelde jachthavens van de Adriatische Zee. Het kustplekje ligt aan een goed beschermde baai en is door romantische sfeer een plek die je beslist eens moet bezoeken.

Zadar, Kroatië

Zadar is een van de oudste steden van Kroatië. Door de invloeden van onder andere Italiaanse, Franse en Romeinse bezetters, is de binnenstad van Zadar gevuld met verschillende soorten architectonische hoogstandjes uit verschillende tijdperken. Dat maakt het, samen met het helderblauwe water dat de stad omringd, tot een populaire bestemming die je niet snel zal vergeten.

Split, Kroatië

Split is een populaire kustplaats, gelegen aan de Adriatische Zee. Er zijn niet alleen heel wat activiteiten te vinden op de glinsterende zee, maar ook de binnenstad van Split is de moeite waard. Die binnenstad bestaat namelijk grotendeels uit een paleis: Diocletian’s Palace. Dit paleis is het historisch hart van Split en is een doolhof van smalle steegjes en straten, waar je de leukste horeca van de stad vindt.

Lefkas, Griekenland

Op Lefkas vind je misschien wel de meest indrukwekkende natuur van alle bestemmingen in deze Top 10. Lefkas staat bekend om haar parelwitte zandstranden, waarvan de meeste alleen per boot te bereiken zijn. Verder vind je in Lefkas pittoreske haventjes en het allerbeste van de Griekse cultuur.

Corfu, Griekenland

Corfu laat zich omschrijven als een paradijs met bergen, natuurstranden, haventjes, en historische bouwwerken. Tel daar de vele zonuren, het helderblauwe water en een aantal prachtige kajuitzeiljachten (zoals de Erofili en de Sofia) bij op. Dat maakt Corfu een gewilde vakantiebestemming onder bootliefhebbers.

Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik is een vestingstad aan de Adriatische Zee. De stad biedt een interessante combinatie van een modern, gerenoveerd deel en een historisch stuk, vol met de oude, smalle steegjes vol bezienswaardigheden. Dit stadse karakter wordt afgewisseld met prachtige natuur, zoals de berg Srdj, de Bacina-meren en de azuurblauwe zee. De stad is voor niets gekroond tot ‘de parel van de Adriatische Zee’.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.