Nationaal Park Duinen van Texel en VVV Texel slaan handen ineen

Ze werkten al samen maar intensiveren dit vanaf nu: Nationaal Park Duinen van Texel en VVV Texel slaan de handen ineen. Het doel is meer naamsbekendheid van, waardering voor en actieve betrokkenheid bij het Nationaal Park Duinen van Texel. Zowel onder Texelaars als toeristen.

Foto VVV Texel

Wad Texel

Parel

Het Nationaal Park Duinen van Texel is een parel van de Nederlandse natuur en met het Waddengebied in 2016 verkozen tot Mooiste Natuurgebied van Nederland. “Met onze samenwerking beogen beide organisaties om de Texelse natuur nadrukkelijk voor het voetlicht te brengen bij de consument”, vertelt VVV Texel directeur Frank Spooren. “De natuurlijke diversiteit op ons eiland verdient het om middels inspirerende verhalen een breder publiek te informeren en enthousiasmeren”.

 

 

Belang van natuu

“We zien samen het belang van de natuur voor Texel,” vult Jan van de Venis aan, sinds september de nieuwe voorzitter van het Nationaal Park Duinen van Texel. “Zowel ecologisch, economisch en maatschappelijk is natuur een trekker voor Texel: dit kapitaal moet je koesteren.” Tegelijk is het belangrijk dat bezoekers ervan kunnen genieten. Van de Venis: “We zijn als mensen verbonden met en afhankelijkheid van de natuur. Zonder lucht, water en voedsel kunnen wij mensen niet leven. Natuurcontact is goed voor onze gezondheid, stimuleert het leervermogen van kinderen en helpt ons herstellen van stress. Dit is juist waarom bezoekers ons Nationaal Park zo waarderen: de enorme rust en de ruimte.”

Kennis over natuur

VVV Texel zal haar platform inzetten en gebruik maken van de interessante verhalen uit de natuur, beschikbaar gesteld door Nationaal Park Duinen van Texel en haar belangrijkste partner Staatsbosbeheer. Frank Spooren: “Daarmee kunnen we onder meer bezoekers informeren waar en op welke manier men kan genieten van de natuur. Maar ook hoe we samen zorg dragen voor de Texelse natuur en waarom dit zo belangrijk is. Het Nationaal Park heeft de kennis en kunde in huis. VVV weet toeristen effectief te bereiken. Juiste en relevante informatie over de Texelse natuur kan zo bij een grote groep mensen onder de aandacht worden gebracht.”

 

 

Gezamenlijke initiatieven waar de partijen mee starten, zijn onder meer Texel Dark Sky, het Waddenvogel Festival en Texel Big Day. Daarnaast worden social media en andere communicatie op elkaar afgestemd, krijgt een deel van de VVV winkel een speciaal Nationaal Park thema en denkt de VVV mee op het gebied van communicatie in het Nationaal Park.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.