Bezoek thema jubileumeditie: ‘Fashion My Religion!’

FASHIONCLASH presenteert gedurende 15-16-17 juni 2018 de jubilieumeditie van het internationale en interdisciplinaire modefestival.

Het thema: Fashion My Religion! Meer dan 150 veelbelovende ontwerpers en podiumkunstenaars zullen aan het festival deelnemen uit landen zoals Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Mexico tot aan Australië (open-call t/m 01 april 2018). Talenten van de toekomst krijgen het podium in de SAMDecorfabriek op zaterdag, waaronder de MAFAD-afstudeerklas en het CLASH project. Op de andere dagen zal er een rijk en gevarieerd programma zijn in en met modestad Maastricht, zoals Fashion Talks en The Route: een inspirerende pelgrimstocht langs exposities, lezingen, theater- en dansvoorstellingen in de modestad Maastricht.

Overkoepelend thema

Als overkoepelend thema duikt Fashion My Religion! gedurfd in op 1 van de meest actuele thema’s van het moment: religie. En dan met de name de relatie van geloof tot geslacht, haardracht of bijvoorbeeld kledij. FASHIONCLASH daagt deelnemers en bezoekers uit om middels mode de bestaande religieuze tradities en taboes te onderzoeken, te belichten of te doorbreken. Een appel tot activisme, dat hopelijk een nieuwe generatie modemakers en modeliefhebbers inspireert om hun rol zo betekenisvol mogelijk te vervullen.

 

 

Modecollectief

Het campagnebeeld is in samenwerking met het Nederlandse modecollectief Das Leben am Haverkamp van Christa van der Meer, Dewi Bekker, Anouk van Klaveren en Gino Anthonisse. Voor Fashion My Religion! maakten zij taarten van de favoriete kledingstukken van o.a. FASHIONCLASH-oprichters en van zichzelf. „De waarde die mensen hechten aan kleding is aan inflatie onderhevig doordat er steeds meer voor minder verkrijgbaar is.

 

 

Daarom presenteren we met een knipoog een nieuwe religie die mode kan vervangen: taarten bakken in de vorm van kleding. Het hobbymatige karakter, de persoonlijke toewijding en het ontwapenende imago van taartbakken in een mode-context vinden we een spannend contrast met het elitaire imago dat mode kan hebben.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.