26.500 bezoekers op 19de editie van Art Rotterdam

De kunstbeurs Art Rotterdam die zich de afgelopen 4 dagen in de historische Van Nellefabriek voltrok was wederom een doorslaand succes.

De 19de editie van deze jaarlijkse en dynamische presentatie van internationale, veelal jonge kunst trok 26.500 kunstliefhebbers en professionals uit binnen- en buitenland. Als spil van de Art Rotterdam Week, een jaarlijks terugkerende kunstvierdaagse in de stad, heeft de beurs opnieuw de verwachtingen overtroffen. Fons Hof: “De stad bruiste een week lang met onder andere spectaculaire openingen in Museum Boijmans Van Beuningen en De Kunsthal en performances in Kunstcentrum Witte de With”.

Galeries

Binnen- en buitenlandse galeries waren eensgezind in hun oordeel over de verkoop: opnieuw zijn er prachtige resultaten geboekt. Galerie Upstream verkocht al in het eerste uur van de beurs een gigantisch schilderij van 3 meter 40 hoog en 5 meter 20 breed, aan een Belgische verzamelaar. Galerie Borzo verkocht 5 schilderijen en 17 werken op papier van de Nederlandse kunstenaar Koen Vermeule en in de videosectie Projections werden door Parijse galerie Dix9 twee animaties, bestaande uit 1800 tekeningen, van de Servische kunstenaar Nemanja Nikolic verkocht aan zowel een Zwitserse als Nederlandse verzamelaar.

 

 

Toenemende aandacht

Ons Hof: “Er is een toenemende internationale aandacht voor Art Rotterdam en opvallend veel buitenlandse verzamelaars waren actief dit jaar”.

 

 

Tijdens deze 19de editie van Art Rotterdam vond voor de 2e maal de uitreiking van de NN Group Award plaats. Genomineerden voor deze hedendaagse kunstprijs waren: Pauline Curnier Jardin, Main Section, Ellen de Bruijne Projects Amsterdam; Salim Bayri, Intersections, SIGN, projectspace Groningen; Sam Samiee, Main Section Redgallery Antwerp; Rafaël Rozendaal, video section Projections, Upstream Gallery Amsterdam. De winnaar van dit jaar, Pauline Curnier Jardin, ontving een geldprijs van €10.000,-. Tevens koopt verzekeraar en vermogensbeheerder NN Group werk uit het oeuvre van een van de genomineerden ten behoeve van de bedrijfscollectie. Dit werk krijgt een plaats in het hoofdkantoor in Den Haag.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.