Record aantal Nederlandse toeristen naar Jamaica

In 2017 bezocht een record aantal Nederlandse vakantiegangers het Caribische eiland. Met een groei van bijna 24% ten opzichte van 2016, ontving Jamaica 8200 toeristen uit Nederland.

10 dagen

De Nederlandse toerist verblijft gemiddeld 10 dagen, voornamelijk in de regio’s Montego Bay, Ocho Rios en Negril. Van hieruit maken zij avontuurlijke excursies naar andere regio’s: het idyllische Port Antonio met de Blue & John Crown Mountains (UNESCO Werelderfgoed), de hoofdstad Kingston en de landelijke Zuidkust.

 

 

Home Of All Right

Volgens Hans van Wamel, vertegenwoordiger van de Jamaica Tourist Board, is Jamaica echt een “Home Of All Right”. “Jamaica is een Beach Plus bestemming, die een gecombineerde meerwaarde heeft van natuur, cultuur, gastronomie, muziek en de vriendelijke Jamaicaan. Verspreid over 6 regio’s heeft de toerist de keuze uit meer dan 100 bezienswaardigheden. Jamaica is daarom geschikt als een rondreisbestemming en kan ook ontdekt worden door de avontuurlijke self-driver. De laatste jaren zien wij ook een groeiend aantal toeristen die op zoek zijn naar kleinschalige accommodaties en de Community Experiences”.

 

 

Hans van Wamel vervolgt: “Blijf niet binnen de hotelmuren, het echte Jamaica is daarbuiten en dat is bijzonder”. “Geniet van de prachtige tropische omgeving, voedt een kolibrie, beklim een waterval, kook de typische Jerk (Jamaicaans barbecue) met locals of vaar door het regenwoud op een bamboevlot”. In 2017 heeft Jamaica het aantal aankomsten wereldwijd met 12,1 procent zien groeien tot een recordaantal van 4,3 miljoen, waarvan 2,35 miljoen verblijfstoeristen. Meer dan 1,9 miljoen cruisetoeristen meerden aan in Falmouth, Ocho Rios en Montego Bay. Montego Bay aan de noordwestzijde van Jamaica wordt door TUI Fly 2 maal per week op maandag en vrijdag vanaf Amsterdam aangevlogen. Ook zijn er uitstekende rechtstreekse vliegverbindingen vanaf Brussel en Keulen/Bonn naar Jamaica.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.