Da’s pas genieten: winters wellnessweekje in Duitsland

Die verre voorjaarsreis kan nog wel even wachten. Je bent er zo. Net over de grens in Duitsland zijn er volop mogelijkheden om goede voornemens over gezonder leven en verwennerij voor je lichaam om te zetten in actie.

Niks lekkerder dan – als het buiten nog fris is – samen wegkruipen in zo’n warm, luxe, super goed georganiseerd Duits kuurbad of wellness resort. Altijd wel een leuke camperplaats in de buurt. Vrijheid, blijheid!

Neem nou Aquarel in Haltern am See

Klein vakantieparadijsje met zwembaden, sauna’s, stoombaden en heel veel fun. Speciale bekkens om meters te maken, speelse bassins om te dollen. De zoutruimte! Een gezonde opkikker voor je huid en longen. Daarna helemaal fris van de 6 meter lange glijbaan. Je camper parkeer je bij Wohnmobilpark Haltern, halverwege oude binnenstad en stuwmeer. Het parkje scoorde al in de Top-3 van favoriete kleine camperplekken in Duitsland. Veel privacy dankzij heggen, korting bij Aquarel!

 

 

Wellness gecombineerd met kamperen, maar dan wél op 4 sterrenniveau: Jammertal

Een superdeluxe wellness- en golfresort in Datteln, hartje natuurpark Haard in het idyllische Münsterland. Wat mag je verwachten? Een camperplaats voor jezelf met veel groen, een riante 150 m2 groot. Wie wil, boekt een exclusieve, eigen badkamer naast de camper. Wat doe je de rest van de dag? Wandelingetje rond de natuurlijke vijver, gratis ontbijtbuffet en naar het enorme Wellnesscomplex, met – hou je vast – 12 sauna’s. Waaronder een authentieke Romeinse leemsauna. Uitrusten doe je in het nieuwe Glashaus, bij de knapperende open haard – mét uitzicht. Niet op een stretchertje, nee op een comfortabel zacht boxspringbed. Tja, 4 sterren dus.

 

 

CarpeSol in Bad Rothenfelde. Niet niks: naar het bekende kuuroord met het heilzame zout in de uitlopers van het Teutoburger Wald. Op loopafstand van het oude ‘salzgradierwerk’ van takken en twijgen vind je een prachtig thermaalbad, helemaal gericht op pure verwennerij. Net als in een ‘gewone’ sauna zweet je, koel je af en wordt je bloedsomloop weer wakker, maar hier heb je als bonus het fabelachtige uitzicht vanuit de Panoramasauna buiten. Binnen kun je kiezen uit klassieke Finse sauna’s, zwembaden, stoombaden, een Vital-Pool of een warm bubbelbad met kruiden.

Overnachten in de camper kan hier op 3 heel verschillende manieren

Een beetje ‘wild’ kamperen op een parkeerplaats in de buurt. Met voordelig dagkaartje van 3 euro, geen stroom of servicezuil met water. Ietsje luxer, op Wohnmobilpark Osnabrücker Land, compleet met camperservicestation, sanitairgebouwen en stroom uit de muntautomaat.Veel luxer, op anderhalve kilometer van CarpeSol, bij het Campotel van de camping van Bad Rothenfelde. Dertien ruime plaatsen speciaal voor campers, met alle voorzieningen die je nodig hebt.

Die Sauna Insel in Dülmen – alleen in Finland zelf is het misschien échter

Geen half werk, dit unieke ‘vitaliteitscentrum’ in klassiek Finse stijl. De camper mag er pal naast; voor bezoekers van de sauna zelfs helemaal gratis! Stroom nodig? Even melden bij de receptie en het wordt geregeld.

Tropische Oase Bahia in Bocholt

Wie zei er dat sauna’s altijd streng scandinavisch moeten ogen? Bij Bahia is de sfeer lekker los caribisch. De gastvrije aanpak is weer typisch Duits: een reusachtig complex met 10 sauna’s, fijn aanbod op het gebied van beauty en massages, wat al niet. Twee bijzonderheden: de avontuurlijke waterglijbaan Aqua Choice (blijf je in de veilige blauwe tunnel of durf je in de steile oranje?) en het relaxte Solebecken, met hoog zoutgehalte (goed voor je huid!) en aangename 30 graden watertemperatuur.

2 opties met de camper

Op het eigen terrein van Bahia (inclusief afvoer voor water) of geheel verzorgd op Wohmobilpark ‘Am Aasee’.

Het Nettebad in Osnabrück

Veelzijdig sport- en recreatiecomplex met spetterend zwemparadijs en ontspannen deel: de Loma Sauna’s. Loma is Fins voor vakantie, vandaar. Er is een leuke, kleine camperplaats voor maximaal 5 campers.

Saunapark Epe

7 verschillende sauna’s, waaronder de oervorm van het zwetend genieten: de MMA Sauna, waar de temperatuur dankzij een echt houtvuur kan oplopen tot 120 graden. Probeer ook de met aandacht uitgevoerde ‘Aufguss’ of ‘Löylys’ rituelen in de Finse sauna. Daarna slaap je heerlijk, in je camper aan de Dreiländersee in Gronau, zo’n 5 km verderop.

Linus Lingen, in het Emsland

Heel erg grote, complete en toch geweldig knusse sauna, verdeeld over 2 verdiepingen en een parkje met waterval en vijver. De camper mag even verderop, aan de Teichstraße. Vandaar is het maar 1 km lopen naar het oude centrum van Lingen.

Kuuroord Bad Bentheim, met Badepark en Mineraltherme

Het zuivere, mineraalrijke bronwater komt hier van grote diepte, ver onder het kasteel op de zandsteenrotsen. Geen wonder dat hier een rijke traditie van kerngezond herstellen en verfrissen bestaat. Met heilzame watertherapieën, zwembaden en luxe sauna’s. Het warme Solebad (drie procent zout!) bijvoorbeeld, is goed voor je huid, luchtwegen, longen, een betere doorbloeding. Met je camper mag je ‘vorstelijk’ kamperen, pal naast de kasteeltuinen en Kurpark, met zicht op de burcht.

Meer informatie vind je op deze site.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.