Ook in Nice barst Carnaval los

Weten wij in het zuiden wel een carnavalsfeestje te bouwen, in Zuid-Frankrijk kunnen ze er ook wat van! Van 17 februari tot 3 maart staat Nice bol van de carnavalsactiviteiten met tal van kleurrijke parades.

Winters hoogtepunt Côte d’Azur

Het Carnaval van Nice staat bekend als een van de grootste ter wereld en is het onbetwiste hoogtepunt van de winter aan de Côte d’Azur. Twee weken lang een geweldig schouwspel van praalwagens, dansers, straatartiesten en muzikanten die overdag én ‘s avonds het publiek bespelen, verleiden en betoveren. Het Carnaval wordt gedomineerd door 2 grote thema-optochten, die paraderen naar de centraal gelegen Place Massena.

 

 

1. Bloemenparade Bataille de Fleurs

Nee, hier geen alaaf en polonaise maar in Nice weten ze de bloemetjes absoluut buiten te zetten tijdens het befaamde bloemencorso. La Bataille de Fleurs is een optocht van met bloemen versierde praalwagens waarop fraai uitgedoste dames het publiek bloemen toewerpen. Fleurs locales uiteraard: denk vooral mimosa, maar ook lelies en anjers. Kleurrijk om te zien en tevens een mooie knipoog naar de start van de lente. En ‘ons ben niet zunig’; tijdens elke parade wordt meer dan 100.000 bloemen uitgedeeld, waarbij de bloemenmeisjes niet schromen om ook de wagen ‘leeg te plukken’. Vervolgens hebben de bloemenstekers telkens zo’n 48 uur om de wagen weer op te tooien voor de volgende parade. Want deze optocht vindt gedurende het Carnaval vijf keer plaats: op 17, 21, 24, 28 februari en 3 maart vanaf 14.30 uur.

 

 

2. Carnavalsoptocht ‘in outer space’

Place Massena, het fraaie plein tussen het oude en nieuwe Nice, is 5 avonden lang het epicentrum van de lichtparade van 17 praalwagens met ‘les grosses têtes’: metershoge figuren, die er supergelikt uitzien en voor deze editie geïnspireerd zullen zijn op het thema: ‘King of Space’. Denk: aliens, zonnekoning, marsmannetjes, en duivels. Het belooft in ieder geval een kleurrijk en fantasievol spektakel te worden, dat door de belichting naar een nog magischer niveau wordt getild. En tussendoor, eromheen en bovenop tal van dansers, straatartiesten en muzikanten. Duidelijk dus dat je hier al snel ogen te kort komt. De avondparade, het Corso Illuminé, vindt plaats op 17, 21, 24 en 27 februari vanaf 21.00 uur. Er zijn ook twee dagparades, het Corso Carnavalesque, op 25 februari en 3 maart vanaf 14.30 uur. Bekijk dit filmpje voor een impressie.

Plaatsje veroveren

Het Carnaval van Nice is uitgegroeid tot een populair evenement. Dus voor een ieder die dit schouwspel wil meemaken, wordt vooraf reserveren van zit- of staplaatsen rond en op Place Massena aangeraden. Tarieven variëren van €5 tot €26, of €40 voor een forfait voor alle optochten. Voor groepen vanaf 20 personen zijn er speciale tarieven.

Alle informatie over het carnaval en ticketverkoop op de website van Nice Tourisme.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.