Familiefilm Wild gaat onder veel belangstelling in premiere

Bijna 3 jaar heeft filmmaker Luc Enting gewerkt aan de natuurfilm “Wild”, een PV Pictures/AVROTROS productie. Aanstaande maandagavond gaat de spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm in première in het Cinemec te Ede.

Onder belangstelling van zo’n 1000 gasten, waaronder minister Carola Schouten, Veluwse burgemeesters, wethouders en gedeputeerden van de provincie Gelderland. Vanaf 1 februari kan ook de rest van Nederland de familiefilm gaan bezichtigen in circa 60 Nederlandse bioscopen.

Schoonheid

Wild toont de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe. Maar hij wijst er ook op om vooral voorzichtig met die mooie natuur om te gaan. PV Pictures is trots deze bijzondere productie, over een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland, naar het witte doek te brengen. Evenals Burgemeester Verhulst van Ede: “De samenwerking op de Veluwe is uniek. Gemeenten, provincie en bedrijven slaan de handen ineen om dit prachtige gebied in de etalage te zetten”.

 

 

Met de voeten in de modder

Enting (60) bracht meer dan duizend uren filmend op de Veluwe door. Uiteindelijk heeft hij daar een 80 minuten durende film van gemaakt. “Na 3 jaar non stop met veel enthousiasme en liefde aan Wild gewerkt te hebben, kan ik niet wachten tot de film eindelijk op het grote scherm te zien is. Het is een heel bijzonder project, de Veluwe is zo veelzijdig. Wild doet helemaal recht aan dit prachtige natuurgebied”

 

 

Herre Dijkema, directeur van VisitVeluwe, vult aan: ʺKomend jaar is de film het thema voor de Veluwe. De film biedt kansen om bezoekers bewust te maken van de bijzondere natuur en dat we daar zuinig op moeten zijn. Het toeristisch bedrijfsleven heeft daarom speciale WILD arrangementen ontwikkeld en op diverse plaatsen zijn excursies met de boswachter.”

Over Wild

In de film ‘Wild; bonte families op de Veluwe’ volgen we gedurende de 4 jaargetijden de verhalen van 3 hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van 3 jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.