Frans zeecentrum Nausicaá wordt 1 van ’s werelds grootste aquaria

Tot de grootste zee-aquaria van de wereld behoren: dat is de ambitie van Nausicaá in Boulogne-sur-Mer. Eind mei opent deze Franse topattractie daarom een nieuw bassin met maar liefst 10.000 m3 oftewel 10 miljoen liter water.

In dit aquarium wordt het oceanische ecosysteem nagebootst zoals dat bestaat rond het eilandje Malpelo bij Colombia. Inclusief haaien en reuzenmanta’s! Vanuit een transparante onderwatertunnel kan deze spectaculaire wereld van heel dichtbij worden bekeken.

Meer dan 60.000 dieren te bewonderen

Sinds de opening in 1991 hebben meer dan 16 miljoen mensen Nausicaá bezocht. Hiermee is dit nationale zeecentrum ook nu al 1 van de belangrijkste niet-monumentale toeristentrekkers in het noorden van Frankrijk. Het nieuwe bassin zal ongetwijfeld voor een extra boost zorgen. Zo verandert het uiterlijk van Nausicaá in een enorme reuzenmantra, die de oude en de nieuwe onderdelen gaat ‘opslokken’. Het aantal te bewonderen dieren in Nausicaá gaat met 22.000 stuks omhoog naar 60.000, verdeeld over 1200 verschillende soorten zoals pinguïns, kaaimannen, leguanen, zeeleeuwen, haaien, roggen en vele andere soorten vissen.

 

 

Glazen wand van twintig bij 5 meter

Naast de tunnelbuis die door het aquarium loopt kan het nieuwe bassin straks ook worden bestudeerd vanuit een soort theater met een enorme glazen wand van 20 bij 5 meter. Veel informatie zal worden gegeven over hoe een gezond ecosysteem functioneert en wat de rol van de mens kan en moet zijn om zo’n ecosysteem in stand te houden. Unesco heeft Nausicaá vanwege zijn niet aflatende aandacht voor dit bewustwordingsproces al eerder de titel ‘Centre d’Excellence’ gegeven.

 

 

Het nieuwe aquarium vertelt over de volle zee zoals die bestaat op de helft van ons aardoppervlak. Met tussen 200 en 1000 meter diepte een onderwaterwereld waarin kleine vissoorten een enorme voedingsbron zijn voor soms gigantisch grote zeedieren. In de oudere expositieruimte van Nausicaá staan de kuststroken van onze wereld centraal, en de manier waarop het leven van de mens ook hier een invloed heeft op de ecologische verhoudingen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.