Het favoriete wandelpad van de Fransen ligt in Bretagne

De Fransen stemden massaal op hun favoriete “Grande Randonnée (GR®)” van 2017. De GR® 34 in Bretagne werd met 24% van de 55.000 stemmen de grote winnaar. Een mooie bekroning voor deze route, die in 2018 haar 50e verjaardag viert.

Favoriete lange afstandswandeling

Gedurende de maand november konden Fransen hun stem uitbrengen op hun favoriete lange afstandswandeling (in Frankrijk de Grandes Randonnées (GR®) genoemd). 8 wandelroutes waren in de race om deze felbegeerde titel te winnen. Ook de GR® 34 tussen Locquirec en Saint-Pol-de-Léon in Bretagne, was 1 van de kanshebbers. In de aanvankelijke nek-aan-nekrace liep de GR® 34 al gauw uit op de andere deelnemers. De Bretonse wandelroute won met 24% van de stemmen, waarmee ze wandelingen in onder andere Corsica ver achter zich liet.

 

 

GR® 34, het Douanepad

De GR® 34 wordt ook wel het Douanepad genoemd. Tijdens de revolutie werden de paden aangelegd om smokkelaars tegen te houden. Tegenwoordig is het een prachtige wandelroute langs de Bretonse kust. De 1800 kilometerlange route begint bij de Mont Saint-Michel en loopt langs de gehele kustlijn van Bretagne tot de stuwdam bij Arzal.

 

 

Onderweg biedt de wandeling steeds weer spectaculaire uitzichten en taferelen: rotspunten, ruige kusten, duinen, baaien, heidevelden, historisch erfgoed en een rijke flora en fauna. Het pad is tot beschermd gebied verklaard door het Conservatoire du Littoral. In 2018 viert de wandelroute haar 50e verjaardag met een uitbreiding van de route tussen Arzal en Saint-Nazaire.

Top 3 GR® volgens de Fransen:

  • 1. De GR® 34 in de Baai van Morlaix – van Locquirec naar Saint-Pol-de-Léon (Finistère) – 24%
  • 2. De GR® 70, op de Stevenson-route – van Mont Lozère naar Saint-Etienne-Vallée-Française (Lozère) – 17%
  • 3. De GR® 20, door de bergen van Corsica – van Ortu di u Piobbu naar Paglia d’Orba (Haute-Corse) – 15%

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.